De underligste bandnavnene

Det er bare ett band som kan hete "The Band". Resten må nødvendigvis ende opp med en del underlige varianter. Her er de ti underligste!

George Michael og Paul McCartney
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De underligste bandnavnene (som noen har hørt om)

Alle som har spilt i band vet at det er lett å lage musikk. Det er å finne et godt navn på bandet som er vanskelig. De aller fleste band klarer det ikke, og velger noe ganske dumt i stedet. Her er den offisielle listen over de ti underligste, kåret med din hjelp.

NB: Vi har valgt å ekskludere totalt ukjente band, siden vi mistenker at mange velger ekstreme bandnavn bare for å få oppmerksomhet. Og det gidder vi jo ikke gi dem. Alle bandene på denne listen er i hvert fall litt kjente.

10. Bananarama

I og for seg et uskyldig band som ble kjent for å lage syntetisk discopop på 80-tallet (selv om de en stund skremmende nok holdt plassen som tidenes mest suksessrike jenteband, etter å ha danket ut The Supremes, men det er en annen historie). Men hva er tanken bak navnet? Å se hvor mange a-er du kan få inn i et engelsk ord, uten å gjøre det umulig å uttale? Å innføre en ny form for hare krishna-synging, som inkluderer bananer? Å få oss til å le - nei vent litt, det var visst sangene deres som gjorde det.

9. The Troggs

Vanskelig å si hva dette bandet mente med navnet sitt - siden det ikke er et ord.

(Sendt inn av Musikkguru)

8. Wham!

George Michael og Paul McCartney

To karer med hvert sitt underlige bandnavn

Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

George Michaels gamle band tok like gjerne navnet sitt fra tegneseriene - "Wham!" er vel omtrent det det sier når Supermann slår slemmingene. Vi vet ikke hvem det var George Michael tenkte han skulle slåss med, men han ser ikke ut som det kunne vært så veldig mange.

7. The Beatles

Når man har hørt om et band så ofte som The Beatles, glemmer man helt at navnet i seg selv er helt spesielt underlig. Akkurat som med Gerd-Liv Valla. Om man skulle legge godviljen til, så måtte betydningen her være at John, Paul, George og Ringo var en slags biller (beetles) med takt (beat). Eller noe sånt. Ikke spesielt kult, men de er vel unnskyldt i ettertid.

6. Kjøtt

Det første bandet til Michael Krohn i Raga Rockers het Kjøtt, tydeligvis oppkalt etter det han spiste til middag en dag. Vi venter i spenning på hans kommende prosjekter, Fisk og Grønnsaker.

5. UB40

Med navn etter et offentlig skjema, var det vel ingen grunn til å forvente at UB40 skulle ha så mye å komme med. Dessverre kom de med så altfor mye.

(Sendt inn av Ronny)

4. Tears For Fears

Nok et band fra åttitallet som vi ikke skjønner helt hvor vil hen. Det er vel ikke utenkelig at bandmedlemmene har det med å gråte når de er redde, men allikevel: "Tårer for redsler"?! Kanskje de bare trengte et språkkurs.

3. Sterk, naken og biltyvene

Vi antar det var minutter før siste frist, et overtrøtt band og mye jazztobakk inne i bildet da dette forslaget til bandnavn kom opp. Det er vanskelig å finne på noe underligere, i hvert fall. Særlig siden ingen av bandmedlemmene så vidt vi vet verken har stjålet biler, er særlig sterke eller tar seg veldig godt ut naken.

2. Hüsker Dü

Dette amerikanske bandet snakker ikke norsk, har ikke sett Odd Grythes gamle program, og vet ikke en gang hva bandnavnet deres betyr. De bare synes tødler over u-ene er kult. Det er fint om ingen forteller dem hvor teit det er, for da vil de vel endre det, og så har ikke vi noe mer å le av.

1. Def Leppard

Åttitallets konger av myk heavy hadde fått med seg at ordet "def" var amerikansk slang. Så det måtte de ha i navnet sitt. Det eneste andre ordet de hadde fantasi til å feilstave, tydeligvis, var "leopard". Så dermed hadde de kalt bandet sitt or "Døv leopard", bare feilstavet på en "kul" måte. Og alt dette kommer i tillegg til at trommeslageren deres bare hadde én arm.

(Sendt inn av F. Ullmann)
Av andre innsendt forslag kan vi nevne Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival, Anal Babes, U2, Morten Jørgensen og spekkhoggerne som svømte etter danskebåten uten å røre spyet som rant fra ripa, Spice Girls, 10CC og Green Day.