Hopp til innhold

De minst engasjerende boktitlene

Hvis tittelen er dårlig hjelper det ikke om boken er god. Du kommer ikke til å lese den allikevel. Nå har vi kåret de ti minst fengende boktitlene!

Tid for tunge løft
Foto: Universitetsforlaget

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De minst engasjerende boktitlene

Når en bok kommer ferdig fra trykkeriet er den resultatet av forfatterens møysommelige arbeid, med nitid arbeid lagt i formuleringen av hver eneste setning, bare for at leseren skal få med seg alt på riktig måte. Da gjelder det bare å få folk til å skjønne at det er nettopp denne boken de trenger å lese - så får de en god bok, og forfatteren noen fortjente kroner. Men med en dårlig tittel er saken tapt. Her er liste over de mest håpløse titlene - komplettert med forslag fra leserne.

10. Nynorsk ordliste
Her det mer assosiasjonene enn selve tittelen som er problemet, men like fullt en boktittel som får kaldsvetten til å piple hos mange av oss.

9. Boka om GLSM
Et grunnleggende tips til alle forfattere: Ikke bruk forkortelser i tittelen på boken din. Og i hvert fall ikke forkortelser som folk ikke vet hva betyr . Første krav til en bok noen vil kjøpe, er at de i det minste forstår hva den handler om. Ikke at vi tror at "Boka om grunnleggende lese-, skrive og matematikkopplæring" hadde solgt vesentlig bedre, egentlig, men ddet kunne jo hende at noen var interessert?.

8. Allergi i praksis
For deg som er lut lei den teoretiske tilnærmingen til vår mest ufarlige folkesykdom. (Denne boka ble sett på loppemarked en gang tidlig på 90-tallet)

7. Soga um Hønse-Tore
I Norge er vi stolte av forfedrene våre, og det er en grunn for det: De var beintøffe, og hadde kule, superheltaktige tilnavn. Soga om Eirik Blodøks, for eksempel, skjønner man jo at vil inneholde litt action. Man skulle tro det ville ha et kommersielt potensiale. Men Hønse-Tore ? Det høres mest ut som han feige karen i bygda, han som helst ville bli hjemme og drive med rosemaling mens resten av gjengen var i Europa og plyndret.

6. Lavflora - norske busk- og bladlav
I det minste en ærlig tittel - denne boken trenger man ikke lure på hva handler om! Allikevel tror vi ikke den selger i de store opplagene. Når dette er den mest catchy tittelen du greier å komme på, skulle du kanskje bare ha latt være.

5. Midges in Scotland
En engelsk bok fortjente også å nevnes, følte vi: Denne boken, som altså bare handler knott i Skottland , deres utbredelse, stikk osv., er visstnok populær i visse kretser. Vi er først og fremst glad vi slipper å være med dem på tur.


4. Å skrive seg til lesing
Først bør man lære å skrive, DERETTER lære å lese. Det er faktisk den kontroversielle teorien som fremkastes her. Har denne boka blitt skrevet etter samme prinsipp? Les mer (hvis du kan): Å skrive seg til lesing

3. Mappevurdering
Er mappen fin? Er den stygg? Dette er kanskje boka som hjelper deg å gjøre slike vurderinger.

2. Tid for tunge løft
Dette er i hvert fall noe: Forfatterne har prøvd å popularisere! La oss finne en catchy tittel , har de sagt til hverandre, så kanskje vi kan få solgt noen eks av denne boken om hvor flinke barn er i naturfag (eller noe sånt, vi gad ikke helt sette oss inn i det). Og det er jo en prisverdig målsetning. Mern "tunge løft" - det høres litt for slitsomt ut..




1. Døv identitet i endring
Denne boken lover å gi oss en innføring i bevegelsene i den "transnasjonale døveverdenen". Vi synes det høres litt...eh, døvt ut.

Hederlig omtale får også boka med den hardkokte og fengende tittelen "Lektor - adjunkt - lærer". Også denne er utgitt på Universitetsforlaget, løp og kjøp!