De mest dustete ekstremsportene

For noen er en ekstremsport alt som gir et skikkelig heftig adrenalinkick. For andre betyr det bare en skikkelig uintelligent aktivitet man kan sette rockemusikk til.

Parkour-utøvere
Foto: MICHAEL KAPPELER / AFP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De mest dustete ekstremsportene

Noen typer idrett er ikke på det olympiske programmet, og vises ikke på TV i helgene. Allikevel krever de ekstrem ferdighet, og får adrenalinet i gang som ingenting annet. De kalles gjerne ekstremsporter. Andre idretter er bare underlige og/eller direkte uintelligente. Forvirrende nok kalles de også ofte for ekstremsporter. Med din hjelp har vi kåret de aller underligste ekstremsportene.

Parkour-utøvere

Parkour er tydeligvis bare for de aller, aller tøffeste av oss

Foto: MICHAEL KAPPELER / AFP

10. Parkour

Parkour er også kjent som friløping, selv om det, så vidt vi forstår, er snakk om å løpe alt annet enn fritt . Sportens utøvere mener det handler om å løpe mest mulig effektivt mellom to punkter, men man får fort følelsen av at de trenger en liten innføring i hva "effektivt" betyr. For dem betyr det å klatre over hus og gjerder, og generelt alle andre hindringer. For oss andre betyr det å gå rundt dem.

9. Basehopping
Ok, vi vet mange synes dette virker kult, og vi skal ikke krangle på at det får adrenalinet i gang. Allikevel er det ting ved basehopping vi ikke helt forstår. Poenget med å hoppe i fallskjerm er å begynne høyt, så du både rekker å falle en stund OG å åpne fallskjermen i tide. Å eksperimentere med hvor lavt du kan begynne er bare uintelligent.

8. Soloklatring

Og siden vi var inne på uintelligent: Den kanskje aller dummeste ekstremsporten er soloklatring, som betyr klatring uten sikring. Sånn at det skal være lettere å falle ned. Soloklatring er altså identisk med enhver annen form for klatring, med det ene unntaket at det er mye større risiko for å dø av det. Smart.

7. Fotball

Det er vel ikke vanlig å regne fotball som ekstremsport, akkurat, men etter oppfordring legger vi den til på listen. Det er jo sannsynligvis den idretten som gir flest skader her i landet, og det er jo langt fra alle som spiller like trygt.

(Sendt inn av Olsen)

Gutt på pogo-stang

Ingenting er som pogo for å få adrenalinet i gang

Foto: Jerry Wolford / AP

6. Freestyle pogo
Dette er en ekstremsport som åpenbart har sine røtter på lekeplassen . Å hoppe på pogo-stang var vel aldri SÅ gøy, så vidt vi husker, og bare det at du hopper litt høyere gjør det ikke "ekstremt".

5. Å kjøre for fort

Nå tror vi ikke at folk som bryter fartsgrenser ser på det som en ekstremsport selv, men ellers er likhetene mange med andre oppføringer på denne listen. De kjører på adrenalin, risikerer liv og lemmer unødvendig og synes selv de er skikkelig kule.

(Sendt inn av John Doe)

4. Gateaking
For de som gleder seg i overkant mye til vinteren, eller ikke kommer seg ut i kaldt vær: I gateaking setter de hjul på akebrettene og leker vinter midt på sommeren. Vårt forslag: Kjøp bobletøy og vent til vinteren. Da er det mye mykere å falle. Eventuelt kan du kjøpe en sykkel og late som det er en rattkjelke med hjul.

3. Slamball
Slamball er basketball med trampoliner . Og for alle oss som ikke er to meter og ti høye, men allikevel synes det ser fett ut å dunke, er det jo forståelig at man gjerne vil ha en trampoline ute på banen. Akkurat slik det er forståelig at de som ikke er fullt så flinke i andre idretter kan bli fristet til å ta anabole steroider. Så kall det gjerne juks, men "ekstremsport" blir vel å tøye begrepene litt.

2. Stormjakt

Stormjegere ser det som sitt kall i livet, omvendt av The Beatles , å følge etter drittværet. De mest dedikerte setter av måneder av året, bare for å reise dit været til enhver tid er dårligst. Drømmen er å få se en tornado , siden det å stå i nærheten av en av dem jo øker sjansen for et lengre sykehusopphold dramatisk. Selv legger vi heller ferien til et sted der været er fint, og ser ikke helt fascinasjonen ved regnvær.

1. Wing walking
"Wing walking" er navnet på "idretten" å være ute på vingen til et fly - mens det flyr. Det at de bare bruker gammeldagse fly når de holder på, får oss til å tro at de ikke har fulgt helt med, og ikke har fått med seg at den innvendige trykkabinen er oppfunnet.