NRK Meny
Normal

10 råd du neppe trenger å følge

Gode råd kan også være ganske irriterende, i hvert fall når det blir veldig mange av dem. Og det blir det. Her er de ti rådene du best kan overse!

Gutt i hettegenser med en bunt gulrøtter
Foto: Sinar 2

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

10 velmente råd du neppe trenger å følge

Nyere forskning gjort av folk humoravdelingen kjenner godt viser at hvis du skal følge alle gode råd du får, vil du dø av kjedsomhet. Om du ikke sulter i hjel først. For uansett hva du liker, kan du være sikker på at du ikke egentlig burde gjøre det. Noen, et eller annet sted, har kommet frem til at det er farlig. Eller i hvert fall, noen har ringt anonymt inn til Dagbladet og sagt noe i den stil.

Og så? Du skal ikke tro på gledesdreperne. I hvert fall ikke alle sammen. Her er vår liste over de 10 gode rådene du taper minst på å ignorere.

10. Ikke spis brød!

Fedon Lindberg

Det er han på den ene siden, og resten av den vestlige sivilisasjon på den andre

Foto: Erik Hannemann

På tross av at at brødbaking er Brødets historie , har en del folk fått det for seg at brødet er skyld i et flertall av den moderne verdens onder. Og i stedet for å være glad til for at de får dø i ro og fred av brød, og ikke for eksempel av å bli spiddet av en mammut, har de lagt ut på korstog for å få verden til å leve som om yngre steinalder aldri hadde hendt. Det er det neppe grunn til. Av alle farlige ting setter vi pengene våre på brød som det minst farlige.

9. Tro på gud!

Du burde tro på gud, sier folk , for om du gjør det har du i hvert fall sjansen til å komme til himmelen, og om du ikke gjør det er det en sjanse for at du vil tilbringe en evighet i helvete! Dessverre gjelder det argumentet for Allah, Odin og Jupiter også. Og for HIbidi den allmektige rosa elefanten, som vi nettopp fant på.

8. Ikke se på TV!

Nei, lysstråler er ikke farlige. Selv om de kommer fra et TV-apparat, og til og med i forskjellige farger. Den gjennomsnittlige IQen til folk som ser på TV er mye høyere enn til de som tror på at det er skadelig. Det sa de i hvert fall på TV en gang.

7. Pass deg for bananskall!

Kjenner du noen som virkelig har sklidd på et bananskall? Ikke vi heller.

6. Ikke spis snø!

Nei, du kommer ikke til å få mark i magen. Det finnes ikke snømark. Bare pass deg for den gule snøen , så går det nok bra.

5. Drikk vann hele tiden!

Drikk vann! at du må drikke masse vann, hele tiden. Og ikke bare når du er tørst - det ville vel vært for lett. Vi skal ikke gå inn i Hvor lite vann trenger du? , men tror de virkelig at kroppen ikke klarer å ta til seg vann når det er blandet med ting som smaker godt? Eller kanskje det er de ekstremt hyppige dobesøkene som gir helsegevinsten?

4. Ikke spill dataspill!

Som alt annet barn gjør som ikke var vanlig da foreldrene deres var unge, har også dataspill fått skylden for alt som er galt i samfunnet. Noe som vel er litt urettferdig, tatt i betrakting at disse spillene for det meste innebærer å sitte i ro og øve opp koordinasjonsevnen. Foretrekker vi virkelig å sende ungdommen ut for å røyke hasj?

3. Ikke drikk kaffe!

Ja, så er det vel noen helsefarer forbundet med å drikke kaffe. De er bare ikke så veldig store. Og det kan være farlig å sovne på jobb også, i hvert fall hvis sjefen ser deg.

2. Ikke bad etter å ha spist!

Hvem er det egentlig som finner på Ikke svøm når du har spist! ? Fikk han ekstrapoeng for å tenke ut at man må vente akkurat én time før man går uti igjen? Sannsynligvis er dette bare et utslag av din mors hang til å anta at alt som er gøy er farlig, selv om det jo hadde vært moro om det var del av en internasjonal konspirasjon for å fylle strendene opp med irriterende, overopphetete drittunger som ikke har bedre ting å gjøre enn å sparke sand i øynene på ordentlige folk.

1. Ikke prøv dette hjemme!

Selv om det er sant at Darwin-prisen , er du nok allerede fortapt om du trenger denne advarselen for ikke å sette fyr på mopeden din og prøve å hoppe over fire biler med den. Om du derimot hører til i den delen av befolkningen som er i stand til å vurdere konsekvensene av dine handlinger selv, vil vi absolutt anbefale å prøve ting hjemme. De fleste andre steder ville tross alt vært mye farligere.