10 ting du kan dø av selv om de er grønne

Det er så mye mas med ting som er grønne. Det er så sunt, sies det. Vi vil bare minne om at det er mange grønne saker som er dødelig usunne. Og vi har topp 10-listen!

Gassmaske
Foto: www.colourbox.com

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

10 ting som kan drepe deg (selv om de er grønne)

Grønt går for å være så bra for tiden. Enten er det så sunt at du nærmest er mongoloid om du vil spise noe annet, eller så redder det hele planeten på et blunk. Men det er vel strengt tatt ikke fargen det kommer an på? Her er, med din hjelp, den definitive topp 10-listen over grønne ting som er så usunne at de kan ta livet av deg !

Grønn fluesopp
Foto: Wikimedia commons

10. Grønn fluesopp

Denne soppen er beviset for at du ikke skal plukke grønne ting du finner i skogen. For de kan komme til å ta livet av deg i grusomme smerter i løpet av en ukes tid.

9. Blågrønnalger

Husk: Når vannet er grønt, skal du ikke bade. og i hvert fall ikke drikke det. Gjør du det kan alt mulig rart skje.

8. Hulk

Rett nok en tegneseriefigur, men vi har sett ham på film også, og da så han ganske livaktig ut. Så han får være med. Og han var bare farlig når han var grønn. Ellers så han helt ut som andre folk.

(Sendt inn av Lojosang)

7. Kryptonitt

Og for å fortsette på seriebølgen: Grønn kryptonitt, det eneste som kan drepe Supermann. Og jeg mener: Supermann!!

(Sendt inn av Ola)

6. Grønn mamba

Grønn mamba
Foto: KAIA LARSEN / AP

Nei, vi snakker ikke om en spesielt miljøvennlig variant av fruktkaramellene så søte at bare barn kan like dem , men om det farligste du kan plukke ned fra et tre. Grønn mamba er en slange som holder til i trærne i Afrika, og er glad for å kunne bite alt som rører på seg. Og siden ett bitt er dødelig, anbefaler vi at du overlater bananplukkingen til noen som vet hva de gjør.

5. Scheeles grønt

Dette var i mange år selve grønnfargen , enten du var kunstmaler eller bare ville ha veggene dine grønne. Inntil man skjønte hvor giftig den var, da, og ingen ville bruke den mer. Dessverre skjedde det for sent for Napoleon .

4. Rottegift

Ikke at den må være grønn, men den blir gjerne farget grønn . Så ikke idioter skal tro den er sunn og spise den.

3. Klorgass

Klorgass er både grønt og dødelig, som den tyske hæren fikk bevist til gagns under første verdenskrig.

(Sendt inn av Lars og Morten)

2. Uran

Men ingen vil vel finne på å stappe radioaktive ting i munnen, tenker du kanskje. Da ville du selvsagt ta feil. Husk det neste gang du drikker av bestemors selvlysende grønne glass

1. Militæret

En klar vinner - militæret er jo rett og slett laget for å være dødelig. Dessverre lykkes de urovekkende ofte også. Og de er jo enormt glad i å kle seg i grønt der.

(Sendt inn av Arnstein)
Er det noe du synes bør legges til listen, eller noe du slett ikke synes passer her? Skriv det inn i kommentarfeltet nedenfor, og hjelp oss med å lage den definitive topp 10-listen..