NRK Meny
Normal

Eurovision Song Contest-nostalgi i NRK Gull!

I Perler fra Platearkivet den 18. mai kan du høre utdrag fra gamle finaler, og den røde tråden er låtene som ikke nådde opp til topps. I tillegg kan du høre hele den internasjonale finalen fra 1986 (i Bergen!) her på våre nettsider.

Islands bidrag i 1986

Islands bidrag i 1986.

Foto: Tore Halden, NRK

Kan du nynne på Kypros sitt bidrag i 1985? Eller Portugals bidrag i 1982? Mange av oss lyttet ivrig til kassettene som ble utgitt hver vår og solgt på den lokale bensinstasjonen, gjerne med det røde hjerteformede ”Home’s”-klistremerket på, og gjerne med liten skrift på baksiden: ”All entries are performed by the Greyhound Band”. Eller med den skuffende meldinga som stod på kassetten som kom i salg rett før finalen i 1984, det året Sverige og Herreys vant: ”18 original-innspillinger fra Grand Prix Luxembourg 1984. Inneholder årets vinnermelodi. Sveriges bidrag spilles av Four Jets.”

I NRK Gull vier vi hele Perler fra Platearkivet til låter som ikke vant, men som havnet et godt stykke ned på lista. Det er deres tur til å skinne! Lørdag kl. 02, 06, 10, 14, 18, eller 22 på DAB og nettradio, eller klikk på bildet under for å høre det når du vil:

I tillegg kan vi by på mer moro her på denne siden – her følger nemlig radioopptaket fra den internasjonale finalen fra Bergen 1986, med avstemning og det hele.

Dessuten: Hvordan var det å spille i orkestret den gangen Norge arrangerte internasjonale finale for første gang? Hør en av Kork-musikerne fortelle om sin opplevelse i Spillerom i P2.

God fornøyelse!