Hopp til innhold

Dyrevern og etikk

Den norske stat har til nå brukt 21,6 millioner for å få opphevet forbudet mot import av selprodukter...

Selunge
Foto: Hammerstad, Svein / Scanpix

Forbud?

EU har forbudt import av selprodukter. Avgjørelsen er begrunnet med dyrevern og etikk. Den norske stat har til nå brukt 21,6 millioner for å få opphevet forbudet. – EU er styrt av følelser, hevdes det. Men hvem er de irrasjonelle her? Selnæringen er 80% subsidiert. Verdibørsen tar debatten.

Retorikk

Justismordets retorikk: Når litteraturforskere gir ut bok om de mest kjente rettsskandalene i nyere tid, og henger disse på at fortellingene i retten har vært falske eller fiktive som følge av juristenes retoriske knep, får de selv vær-så-god avstå fra å benytte seg av samme retorikk i omtalen av disse aktørene i retten, sier irritert lagdommer til professor Arild Linneberg.

Janisme

Jainismen er en av de eldste nålevende religioner. – Vi skal gjenfødes 84 000 000 ganger sier Ushu Jain. Oslokvinnen spiser verken kjøtt eller fisk. De strengeste jainer spiser heller ikke gulrøtter og kål. Også de har en sjel.


Noen jainer bruker munnbind for ikke å puste inn noe levende...

Etikk og livssyn belyses og behandles i Verdibørsen, til glede for nye og gamle lyttere av NRK P2. Lørdag 15/6 kl. 08.05 og søndag 16/6 kl. 17.03. Programledere er Kai Sibbern og Aase Cathrine Myrtveit.