Ari Behn i Stjerneklart

Ari Behn (bildet), Geir Helljesen, Børge Ousland og Erna Solberg er blant de som kommer som gjester i Stjerneklart.

Ari Behn
Foto: NRK

Eventyrer Børge Ousland
Foto: NRK

Programlederne Elisabeth Strand Mølster og Viggo Valle lar oss bli kjent med kjentfolk og tegner gjennom to radiotimer et fyldig bilde av den enkelte ukes gjest.

Gjester som kommer i Stjerneklart

  • 19/1 Bjøro Håland
  • 26/1 Gjesten ikke klar
  • 2/2 Børge Ousland
  • 9.2. Erna Solberg
  • 16.2. Espen Eckbo
  • 23.2. Gjesten ikke klar
  • 9.3. Geir Helljesen
  • 30.3. Ari Behn

Elisabeth Strand Mølster og Viggo Valle har mange spennende gjester klare som gjester til programposten Stjerneklart i NRK P1.

- Vi har gjort avtaler med en rekke artister, forfattere, idrettsstjerner, politikere og annet kjentfolk om å komme til Stjerneklart slik at radiolytterne kan bli bedre kjent med dem, sier Viggo Valle.

"Under huden"

Han sier det er svært så lett å få folk til å stille opp. - Ja, vårt inntrykk er at folk liker både å stille opp i et program hvor de får snakke ut og tiden er romslig og at også de som lytter liker et program hvor intervjuobjektet har litt tid til disposisjon, fortsetter Valle.

Gjennom to radiotimer får lytterne god anledning til å bli godt kjent med den enkelte ukes gjest. Her får han eller hun anledning til å snakke ut. - Det har vært bortimot unisont både fra gjester og lyttere at de setter stor pris på et slikt radioprogram. Hos oss er ikke tempoet heseblesende og gjesten får snakke uten å bli avbrutt hver gang hun eller han trekker pusten, sier han.

Lytterne stiller spørsmål

Lytternes aktive medvirkning er et viktig element for "Stjerneklart" og det er fritt fram for å komme med sine egne spørsmål til den enkelte ukes gjest. Venner og kolleger trekkes ofte inn for å "avsløre" sider ved gjesten som kanskje ikke er så allment kjent.

– Vi vil avdekke både kjente og ukjente sider. Utfordre, sette han eller hun på prøve og la lytterne stille de spørsmål som gjesten kanskje ikke er så vant med å få, sier Viggo Valle.

Selv har radioveteranen Stjerneklart som en arbeidsoppgave ved siden av å produsere andaktene i radioen. Og når det lir mot påske har han en radioklassiker å ta hånd om. - Joda, det blir Påskelabyrint i 2009, kan han berolige alle urolige sjeler.

Medprogramleder Elisabeth Strand Mølster er også en erfaren P1-medarbeider. Mange vil kjenne henne igjen fra Nattønsket hvor hun i flere år har vært en "nattens dronning" og vært "en god venn i natta", men hun har også vært å høre i flere andre programposter.

Spørsmål til den enkelte ukes gjest kan sendes som en e-post til stjerneklart@nrk.no eller som en melding til 1987 med kodeord "Stjerneklart".

Hvem vil du ha som gjest?

Elisabeth Strand Mølster og Viggo Valle tar gjerne i mot forslag om gjester til Stjerneklart. Send en e-post om hun eller han du gjerne kunne ha tenkt deg som gjest. Også den e-posten kan du sende tilstjerneklart@nrk.no.

Stjerneklart - NRK P1 - mandager kl 22.05 og natt til lørdager kl 02.03 (reprise).

Elisabeth Strand Mølster og Viggo Valle

Elisabeth Strand Mølster og Viggo Valle lar radiolytterne bli kjent med spennende folk i programposten 'Stjerneklart' i NRK P1.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK