- Ikke å sovne til!

Hver eneste natt strømmer lyden av Nattønsket ut av radiostudioet rett under Tyholttårnet i Trondheim.

Stemmene i Nattønsket
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Hver eneste natt - året rundt - er nattverten og hans eller hennes assistent på plass i radiostudio på Tyholt i Trondheim. Travelt opptatt med å formidle hilsener og ønskeplater via Nattønsket.

Populære Nattønsket har innledet Nattradioen i NRK i flere tiår. I de to første timene etter midnatt er Nattønsket på lufta i samsending på NRK P1 og NRK P3. I løpet av to timer formidles hilsener og ønskeplater. Lytterne kan sende inn hilsener på e-post, SMS, faks eller brev i mange variasjoner.

Hilsningene som formidles via Nattønsket kan være så forskjellige, men kjærlighetserklæringene dominerer. Både nyforelskede og andre med mange års samliv benytter gjerne radioen til å fortelle at de er glade i og elsker hverandre.

Lytterne er mange og mens noen velger å være våkne med radioen som selskap er andre på jobb og er pent nødt til å holde seg våkne. Nattønsket er programmet for alle som av en eller annen grunn er våkne om natta.

Nattas egen stemning

Tyholttårnet
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

- Nattradioen er for de som vil eller må være våkne om natta. Nattradioen skal ikke være å sovne til. Natta er en spesiell tid for mange og noe av den stemningen og atmosfæren håper vi å kunne formidle, sier nattvertene ved NRK Tyholt i Trondheim.

Nattvertene har god kontakt med lytterne. - Vi er svært glade for alle de flotte brevene og kortene vi får i posten, sier de. De fleste hilsene og plateønskene kommer naturlig nok som SMS-er og e-poster.

Nattrapporten

Husk gjerne også ditt bidrag til Nattradioens Nattrapporten! Alle med en spesiell nattopplevelse oppfordres til å gripe telefonen. Ring telefon 73 88 17 89 og snakk inn din rapport på maks to minutter.

Variert bakgrunn har bragt nattvertene til Nattradioen, men felles for alle er et ønske om å gi radiolytterne en best mulig start på det nye døgnet.

Nattverter 2007:

  • Tom Erik Thoresen
  • Christine Hauge
  • Eli Bergman
  • Anne Kristoffersen Opheim
  • Michael Skorbakk

Platehilsner kan enten sendes som e-post til natt@nrk.no , en SMS med kodeord NATT til 1987 eller sende et brev til Nattønsket, NRK, 7005 Trondheim.