Hof fengsel - Her skal Kjell Inge Røkke sone sin dom. - Foto: Rune Jensen / NRK

Her skal Kjell Inge Røkke sone sin dom.

Foto: Rune Jensen / NRK

Røkke i fengsel

Kjell Inge Røkke er på plass bak gjerdene i Vestfold som fange nummer 4151.

Torsdag ettermiddag møtte Kjell Inge Røkke ved Hof fengsel i Vestfold. Der skal han sone en dom på 30 dager etter at han ble dømt i den såkalte båtsertifikatsaken.

NRK har fått bekreftet at han er på plass. Egentlig skulle han kommet fredag, men har altså lurt alle ved å komme en dag før.

Røkke ble i april i år dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å ha bestukket en svensk skipsinspektør.

Har fått arbeidstøy

Røkke skal ha kommet til fengselet rundt klokken 13 torsdag. Han fikk da utlevert arbeidstøy, sengetøy og fikk servert panert laks til middag.

Kjell Inge Røkke slipper å dele celle når han nå skal sone sin dom. Han har nemlig fått egen celle. Det er foreløpig uklart hvilke arbeidsoppgaver han får under sitt opphold. Det er nemlig flere alternativer for de som soner ved fengselet i Hof.

Han kan snekre paller, vaske og polere biler, være ganghjelp, brannmann, fyrmann eller jobbe i vaskeriet.

Åpent fengsel

Hof fengsel er et åpent fengsel med lav sikkerhet, det betyr at de innsatte går fritt rundt på dagtid, om kvelden må de oppholde seg innenfor oppmerkede områder. De innsatte som soner i Hof sitter inne for flere forskjellige type kriminalitet.

- Det kan være vold, narkotika eller vinningsforbrytelser sier fengselsleder Kjersti Solberg.

Hun bekrefter at Røkke må sone under like forhold som de andre innsatte.

- Det er ikke lov for de insatte å bruke mobiltelefon eller Internett, men det på fellesrommene er det fjernsyn, sier hun.

Siste nytt

  • Barkåker-kvinne obduseres

    Kvinnen som ble funnet død i sin bolig på Barkåker i går, ettermiddag sendes til obduksjon i dag. Sønnen, som er siktet for ikke å ha hjulpet en person i hjelpeløs tilstand, skal også formelt avhøres i dag. Det opplyser Vestfold politidistrikt.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

I dag blir det mange unger å se i gatene, kledd ut som både hekser og spøkelser, på jakt etter godteri. Norges Birøkterlag mister 1/3 av støtten fra staten, hvis forslag til statsbudsjett blir vedtatt. Kollega Fredrik forteller historien om hans bestefar fyllepenn, Linn blir med bilberger Arnt-Johnny på jobb.
Kontakt oss på tlf 02345