Mohyeldeen Mohammad - Mohyeldeen Mohammad forlater Larvik politistasjon onsdag kveld. Politiet i Larvik pågrep tidligere på dagen 24-åringen for å ha framsatt trusler mot Dagbladet. - Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix

Mohyeldeen Mohammad forlater Larvik politistasjon onsdag kveld. Politiet i Larvik pågrep tidligere på dagen 24-åringen for å ha framsatt trusler mot Dagbladet.

Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix

Her rømmer han fra pressen

Mohammad ble pågrepet for trusler mot Dagbladet - så ble han løslatt.

Mohyeldeen Mohammad ble pågrepet av politiet i Vestfold onsdag ettermiddag etter å ha fremsatt trusler mot journalister i Dagbladet. 24-åringen oppsøkte selv politistasjonen i Larvik der han ble pågrepet, og ble tatt inn i avhør.

Kort tid før politiets pressekonferansen skulle starte ble Mohyeldeen Mohammad løslatt. Han forlot politistasjonen i Larvik i en privatbil han kjørte selv.

Politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt sier Mohyeldeen Mohammad ble løslatt fordi de ikke fant grunn for bevisforspillelse lenger.

- Mohyeldeen Mohammad kom selv hit til politiet onsdag ettermiddag fordi han ville anmelde at han hadde blitt utsatt for trusler, både per sms og telefon. I truslene skal det ha blitt sagt at han både skulle bli tatt og at boligen hans skulle steines, sier Pedersen.

Han har forklart seg nærmere i avhør til politiet, og har også gitt mobilen sin til politiet.

- Vi skal nå undersøke den nærmere for å se hva det ligger i disse truslene, sier Pedersen.

Mohammad gjorde det i avhør klart overfor politiet at truslene mot ham ikke kom fra journalistene.

Trodde ikke de var journalister

Mohyeldeen Mohammad har forklart i avhør at han ikke oppfattet at journalistene fra Dagbladet var journalister.

- Han oppfattet ikke at disse som oppsøkte boligens hans var journalister. Han trodde de hadde sammenheng med de truslene han selv hadde mottatt. Vi har ransaket boligen hans, og vi har ikke funnet våpen eller andre ting som kan kaste noe mer lys over disse truslene, sier Pedersen.

Politiet vil nå etterforske saken videre.

- Jeg har selv personlig ringt redaktøren i Dagbladet i kveld. Han var opptatt, men jeg la igjen en beskjed om at vi har løslatt Mohyeldeen Mohammad fordi vi ikke fant noen grunn for bevisforspillelse lenger, sier Pedersen.

LES: Homofile muslimer er sjokkerte

LES: LLH anmelder drapsuttalelse

LES: Forsvarer drap på homofile

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mohyeldeen Mohammad - Mohyeldeen Mohammad ble pågrepet av politiet i Vestfold onsdag ettermiddag. - Foto: NRK /

Mohyeldeen Mohammad ble pågrepet av politiet i Vestfold onsdag ettermiddag.

Foto: NRK

Truet med å skyte

Det var tirsdag at Dagbladet ønsket å få gjøre et intervju med Mohammad som talte under demonstrasjonen sist fredag, og et team fra avisen oppsøkte Mohammad på hans folkeregistrerte adresse i Larvik.

Han var ikke selv til stede, men journalistene fikk beskjed om at han ville komme til adressen senere på dagen. Dagbladets utsendte valgte derfor å vente.

Da Mohammad senere ankom boligen, og Dagbladets utsendte presenterte seg, skal han ha framsatt trusler om at de ville bli skutt dersom de ikke dro umiddelbart.– Hvorfor sitter dere utenfor huset til foreldrene mine? Jeg bor ikke her lenger, sa Mohammad til reportene, som svarte at de ønsket å prate med ham.– Hvis dere ikke drar nå, blir dere skutt, skal Mohammad svart tilbake.

Forsvarte drap på homofile

Mohammad forklarte tidligere at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia som nylig steinet en mann til døde.

– Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohyeldeen Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia.

På spørsmål om hvorfor han demonstrerte mot Dagbladet etter å ha sagt at man som muslim ikke må delta i det norske demokratiet, svarer han:

– Demonstrasjonen var en måte å svare på angrepet som er lovlig. I andre land skulle vi ha tatt i bruk andre metoder. Demokratiet har ingen plass i islam, fordi islam forbyr menneskeskapte lover. Den eneste som kan komme med lover er Allah, sier Mohammad.

Siste nytt

  • Svart røyk kom fra bål

    Brannvesenet rykket ut til i Sandefjord etter melding om svart røyk nord øst for Torp i ettermiddag. Da brannvesenet kom fram viste det seg at det var et bål med kvister og at situasjonen var under kontroll.

  • Hognses foreslått til toppkandidat

    Nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre har innstilt Rune Hogsnes fra Tønsberg på førsteplass til fylkestinget. De andre toppnavnene på lista er Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik og Jon Olav Knotten fra Re. Den endelige lista blir vedtatt på Vestfold Høyres nominasjonsmøte den 8. november.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.