Dagbladet anmelder trusler

Avisen anmelder Mohyeldeen Mohammad for trusler mot journalister.

Mohyeldeen Mohammad.

Mohyeldeen Mohammad anmeldes for trusler mot reportere i Dagbladet.

Det melder Dagbladet selv . Avisen ønsket å få gjøre et intervju med Mohammad som talte under demonstrasjonen sist fredag, og et team fra avisen oppsøkte tirsdag Mohammad på hans folkeregistrerte adresse i Larvik.

Han var ikke selv til stede, men jouralistene fikk beskjed om at han ville komme til adressen senere på dagen. Dagbladets utsendte valgte derfor å vente.

Da Mohammad senere ankom boligen, og Dagbladets utsendte presenterte seg, skal han ha framsatt trusler om at de ville bli skutt dersom de ikke dro umiddelbart.

– Hvorfor sitter dere utenfor huset til foreldrene mine? Jeg bor ikke her lenger, sa Mohammad til reportene, som svarte at de ønsket å prate med ham.

– Hvis dere ikke drar nå, blir dere skutt, skal Mohammad svart tilbake.

Da reporterne gjentok at de kun ønsket å prate med ham, skal han ha kommet med følgende utsagn:

– Det er folk på vei hit for å skyte dere nå.

Journalistene valgte å forlate stedet. Saken blir nå politianmeldt.

Aksepterer ikke truslene

– Vi ser veldig alvorlig på at noen forsøker å begrense vår ytringsfrihet. Vi aksepterer ikke at noen forsøker å begrense oss på den måten, sier fungerende nyhetsredaktør i Dagbladet, Anne Kristin Hjukse.

– Hvordan opplevde reporterene på stedet situasjonen?

– De syntes det var ubehagelig.

Situasjonen som oppstod da Dagbladet oppsøkte Mohammad, kom som et sjokk.

– Vi hadde på ingen måter forventet dette, sier Hjukse.

Demonstrerte mot grisetegning

Mohyeldeen Mohammad kom i riksmedienes søkelys da han under demonstrasjonen mot publiseringen av en tegning av profeten Muhammed, advarte mot et norsk 11. september. Mohammad var en av initiativtakerne til demonstrasjonen.

Dagbladets anmeldelse blir den andre politianmeldelsen av Mohammad denne uken. Tirsdag leverte Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) inn en anmeldelse etter at Mohammad kom med uttalelser om at homofile fortjener å bli drept, i et intervju med Klassekampen.

Når NRK.no kommer i kontakt med Mohammad onsdag, nekter han å snakke med NRK.

– Jeg har sagt at dere ikke skal ringe meg mer.

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.