Dagbladet anmelder trusler

Avisen anmelder Mohyeldeen Mohammad for trusler mot journalister.

Mohyeldeen Mohammad.

Mohyeldeen Mohammad anmeldes for trusler mot reportere i Dagbladet.

Det melder Dagbladet selv . Avisen ønsket å få gjøre et intervju med Mohammad som talte under demonstrasjonen sist fredag, og et team fra avisen oppsøkte tirsdag Mohammad på hans folkeregistrerte adresse i Larvik.

Han var ikke selv til stede, men jouralistene fikk beskjed om at han ville komme til adressen senere på dagen. Dagbladets utsendte valgte derfor å vente.

Da Mohammad senere ankom boligen, og Dagbladets utsendte presenterte seg, skal han ha framsatt trusler om at de ville bli skutt dersom de ikke dro umiddelbart.

– Hvorfor sitter dere utenfor huset til foreldrene mine? Jeg bor ikke her lenger, sa Mohammad til reportene, som svarte at de ønsket å prate med ham.

– Hvis dere ikke drar nå, blir dere skutt, skal Mohammad svart tilbake.

Da reporterne gjentok at de kun ønsket å prate med ham, skal han ha kommet med følgende utsagn:

– Det er folk på vei hit for å skyte dere nå.

Journalistene valgte å forlate stedet. Saken blir nå politianmeldt.

Aksepterer ikke truslene

– Vi ser veldig alvorlig på at noen forsøker å begrense vår ytringsfrihet. Vi aksepterer ikke at noen forsøker å begrense oss på den måten, sier fungerende nyhetsredaktør i Dagbladet, Anne Kristin Hjukse.

– Hvordan opplevde reporterene på stedet situasjonen?

– De syntes det var ubehagelig.

Situasjonen som oppstod da Dagbladet oppsøkte Mohammad, kom som et sjokk.

– Vi hadde på ingen måter forventet dette, sier Hjukse.

Demonstrerte mot grisetegning

Mohyeldeen Mohammad kom i riksmedienes søkelys da han under demonstrasjonen mot publiseringen av en tegning av profeten Muhammed, advarte mot et norsk 11. september. Mohammad var en av initiativtakerne til demonstrasjonen.

Dagbladets anmeldelse blir den andre politianmeldelsen av Mohammad denne uken. Tirsdag leverte Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) inn en anmeldelse etter at Mohammad kom med uttalelser om at homofile fortjener å bli drept, i et intervju med Klassekampen.

Når NRK.no kommer i kontakt med Mohammad onsdag, nekter han å snakke med NRK.

– Jeg har sagt at dere ikke skal ringe meg mer.

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter