NRK Meny
Normal

Dagbladet anmelder trusler

Avisen anmelder Mohyeldeen Mohammad for trusler mot journalister.

Mohyeldeen Mohammad.

Mohyeldeen Mohammad anmeldes for trusler mot reportere i Dagbladet.

Det melder Dagbladet selv . Avisen ønsket å få gjøre et intervju med Mohammad som talte under demonstrasjonen sist fredag, og et team fra avisen oppsøkte tirsdag Mohammad på hans folkeregistrerte adresse i Larvik.

Han var ikke selv til stede, men jouralistene fikk beskjed om at han ville komme til adressen senere på dagen. Dagbladets utsendte valgte derfor å vente.

Da Mohammad senere ankom boligen, og Dagbladets utsendte presenterte seg, skal han ha framsatt trusler om at de ville bli skutt dersom de ikke dro umiddelbart.

– Hvorfor sitter dere utenfor huset til foreldrene mine? Jeg bor ikke her lenger, sa Mohammad til reportene, som svarte at de ønsket å prate med ham.

– Hvis dere ikke drar nå, blir dere skutt, skal Mohammad svart tilbake.

Da reporterne gjentok at de kun ønsket å prate med ham, skal han ha kommet med følgende utsagn:

– Det er folk på vei hit for å skyte dere nå.

Journalistene valgte å forlate stedet. Saken blir nå politianmeldt.

Aksepterer ikke truslene

– Vi ser veldig alvorlig på at noen forsøker å begrense vår ytringsfrihet. Vi aksepterer ikke at noen forsøker å begrense oss på den måten, sier fungerende nyhetsredaktør i Dagbladet, Anne Kristin Hjukse.

– Hvordan opplevde reporterene på stedet situasjonen?

– De syntes det var ubehagelig.

Situasjonen som oppstod da Dagbladet oppsøkte Mohammad, kom som et sjokk.

– Vi hadde på ingen måter forventet dette, sier Hjukse.

Demonstrerte mot grisetegning

Mohyeldeen Mohammad kom i riksmedienes søkelys da han under demonstrasjonen mot publiseringen av en tegning av profeten Muhammed, advarte mot et norsk 11. september. Mohammad var en av initiativtakerne til demonstrasjonen.

Dagbladets anmeldelse blir den andre politianmeldelsen av Mohammad denne uken. Tirsdag leverte Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) inn en anmeldelse etter at Mohammad kom med uttalelser om at homofile fortjener å bli drept, i et intervju med Klassekampen.

Når NRK.no kommer i kontakt med Mohammad onsdag, nekter han å snakke med NRK.

– Jeg har sagt at dere ikke skal ringe meg mer.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).