Hopp til innhold

Homofile muslimer er sjokkerte

I sentralstyret til Skeiv Ungdom sitter det fire homofile muslimer. De er sjokkerte og redde etter at Mohyeldeen Mohammad har sagt at de fortjener å bli drept.

Espen Evjenth, leder i Skeiv Ungdom

Espen Evjeth og kameraten hans i sentralstyret i Skeiv Ungdom er sjokkerte. Kameraten er muslim.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Landsforeningen for lesbiske og homofile, LLH, har anmeldt Mohyeldeen Mohammad til politiet . Han har sagt at homofile fortjener å bli drept . Skeiv Ungdom, som er ungdomsorganisasjonen til LLH, har fire sentralstyremedlemmer som både er homofile og muslimer. De stiller seg bak anmeldelsen.

- Jeg er redd

- Jeg og Espen har snakket sammen og blitt enige om at vi bør ta til motmæle. Men jeg vil helst slippe å stå frem med navn og bilde. Jeg er redd, sier sentralstyremedlemmet.

- Jeg synes uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad er helt håpløse. Det verste er at han bruker islam i diskusjonen. Jeg spør meg selv, hva er det for slags islam han studerer? Jeg kjenner ikke til at islam tillater drap på homofile.

Homofil muslim i Skeiv Ungdom

Trippel-diskriminert

- Til tross for at jeg helst ikke vil ha navnet og bildet mitt i artikkelen, så føler jeg at det er nødvendig å la andre stemmer høres i debatten, sier sentralstyremedlemmet.

- Jeg lever i et demokrati, og jeg synes det er viktig å få sagt at ikke alle muslimer mener det samme som Mohyeldeen Mohammad. Hvis ikke kommer islamofobien til å bre seg i det norske samfunnet.

- Jeg føler meg trippel-diskriminert, som minoritet, som muslim og som homofil.

Skaper frykt

Hva er islamofobi?

- Det er en ubegrunnet frykt for islam og for muslimer generelt, sier Espen Evjeth. Han vil gjerne få fram at han tror det er veldig få som deler Mohyeldeen Mohammads syn.

- Jeg håper nordmenn skjønner at det er forskjell på muslimer, sier han.

- Et oppgulp

- Uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad er helt forkastelige, sier venstrepolitiker og jurist Abid Q. Raja. Han kaller det et oppgulp.

- Men det er helt på grensen til det straffbare. Det skal bli interessant å se hvordan rettsapparatet behandler anmeldelsen, sier Raja.

Video nsps_upload_2010_2_16_19_11_55_1962.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Abid Q. Raja var gjest i Dagsrevyen

- Har han mange bak seg?

- Nei. Han har helt sikkert ikke bak seg alle de 3000 som demonstrerte mot Muhammed-karikaturene i Oslo. Men han kan ha så mange som hundre meningsfeller, tror Raja.

Han sier at det er en internasjonal trend at mange andregenerasjons innvandrere blir radikalisert.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger