Hopp til innhold

Skarsfjord: – Det er bare å ta av seg hatten for Barrantes

Brann-trener Rune Skarsfjord hadde satt «tilnærmet frimerke» på Michael Barrantes før cupfinalen. Dessverre for bergenserne skal det åpenbart mer til for å stoppe costaricaneren.

Barrantes hylles

Rune Skarsfjord var slett ikke fornøyd med innsatsen etter finaletapet søndag. Men han lot seg imponere av Michael Barrantes.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Michael Barrantes

Michael Barrantes var svært delaktig i at kongepokalen nå skal til Ålesund.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Det var en svært skuffet Skarsfjord som møtte pressen etter finaletapet mot Aalesund, og han kunne fortelle om en minst like skuffet spillergruppe.

Det som skulle bli en fest til ære for Carl-Erik Torp, som fikk hjertestans tidligere i høst, ble isteden en begredelig affære sett med Brann-øyne. Aalesund var klart best i første omgang, og pauseresultet 2-1 holdt til slutt helt inn for Kjetil Rekdals menn.

– Det er en skuffet gjeng som sitter inne i garderoben nå. Vi er mest skuffet over hva vi selv leverte. Første omgang var langt unna det vi planla og håpet, det var som å løpe i oppoverbakke på 2-1, sier Skarsfjord.

– All honnør til Barrantes

Årets cuphelt på Ullevaal ble costaricanske Michael Barrantes, som sørget for både 1-0 og 2-1 for Aalesund, selv om det første målet riktignok blir registrert som et selvmål, da Barrantes' skudd gikk via Lars Grorud.

Rune Skarsfjord mener Aalesunds midtbanejuvel var helt avgjørende for kampen.

– All honnør til Barrantes som nok en gang avgjør en fotballkamp. Det er bare å ta av seg hatten for ham, og AaFK vinner fortjent i dag, sier Skarsfjord videre.

Brann-treneren røpet at de hadde forberedt seg spesielt for å håndtere Barrantes, men han måtte likevel se at han «scoret fra de punktene vi trodde han kom til å score fra».

– Vi hadde tilnærmet frimerke på Barrantes, med Rodolph Austin, ellers kunne det blitt 10-1. Likevel har han de største sjansene i hver omgang. Han er fra en litt annen planet når det gjelder kreativitet, sier Skarsfjord.

Også rett etter fløytesignalet hadde gått, var det Barrantes Skarsfjord var opptatt av. På indre bane benyttet han med en gang anledningen til å hylle playmakeren.

– Forskjellen i dag er Barrantes, som jeg synes er den mest kreative spilleren i eliteserien, sa Skarsfjord da.

Les videre under videoen!

Video Aalesund i ledelsen igjen

Se Barrantes' drømmetreff!

– Vi var preget

Trenerkollega Kjetil Rekdal reagerer slik når han får høre om frimerketaktikken til Skarsfjord:

– Man kan gjerne nøytralisere folk, men du må frem og score mål også. Da blir det vanskelig, sier Rekdal.

Rune Skarsfjord har ingen klare svar på hva som gikk galt, men mener kampens størrelse han ha spilt de yngre og uerfarne spillerne et puss.

– Det er tydelig at mange var preget av stundens alvor. Har man lite erfaring
når du kommer utpå her og møter lydnivået fra publikum, er det noe helt nytt for mange. Da kan man miste litt fokus, sier han.

Det synet deler lagkaptein Erik Mjelde.

– Vi var preget, for det så sånn ut på oss i dag. Ballspillet vårt var svakt, og vi gjør lite av det vi ble enige om på forhånd. Jeg fryktet dette litt på forhånd, for vi har mange spillere som ikke har vært med på dette før, sier han til NRK.no.

Tok pokalen

Det er nok uansett Michael Barrantes' storspill som vil vli husket fra cupfinalen 2011.

Skal vi dømme ut fra pokaloverrekkelsen mente han nok også selv at han var en viktig brikke i triumfen, for han lot ikke kaptein Daniel Arnefjord holde kongepokalen lenge før han selv grep den og jublet vilt.

Dette bet blant andre fotballhumorist Thomas Aune seg merke i. Han skrev følgende på nettsamfunnet Twitter etter seansen:

«Det var ikke mange tidelene Barrantes lot kapteinen sin ha pokalen i henda gitt.»

Se video av opptrinnet her (saken fortsetter under videoen):

Video Pokalen løftes

– Vi kan bare lære av det

Mannen som var satt til å passe på Michael Barrantes, Rodolph Austin, var naturligvis en slagen mann etter nederlaget.

– Jeg er veldig skuffet, fordi vi spilte ikke vårt beste. Men noen ganger skjer det, og vi må bare lære av det, sier han til NRK.no, og fortsetter:

– Hver kamp er annerledes, og hver kamp krever noe spesielt for å vinne. I dag var vi ikke gode nok, det må vi bare akseptere. Gratulerer til Aalesund, sier han.

Austin påpeker at Brann tross alt har gjort en god figur i cupen, selv om det ikke holdt helt inn.

– Vi skal likevel ha det hyggelig i kveld, men ikke for mye, siden vi ikke vant. Men vi har gjort det bra ved å komme til finalen.

Skuffede bergensere

Både i «Folkebrølet» underveis i kampen og utenfor stadion etter at AaFK-seieren var et faktum, var det mange Brann-supportere som uttrykte stor skuffelse. Flere ga uttrykk for at Brann-laget ikke så ut til å prøve å vinne kampen.

Kaptein Erik Mjelde sier overfor NRK at han skjønner fansens frustrasjon, og at de ikke lyktes med det de hadde blitt enige om.

– Det kan se sånn ut, at vi ikke prøver. Vi vil jo selvfølgelig vinne, men hvis det er 11 mann som ikke henger sammen samtidig, så vinner vi ikke fotballkamper, sier han.

– Hvor skuffa er du nå?

– Det er så j*****. Jeg har tapt denne kampen før, men det er mye verre nå.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland