Hopp til innhold

Israelske soldater drepte bosetter

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En israelsk bosetter ble drept og to ble såret da israelske soldater åpnet ild mot bilen deres på Vestbredden fredag morgen.

Ifølge den israelske avisen Haaretz for den israelske regjeringshæren var veisperringen mellom bosetningen Beit Hagai og Hebron opprettet fordi man hadde mottatt rapporter om et mistaaretz åpnet soldatene ild mot bilen da den ikke stanset ved en midlertidig veisperring sør for Hebron.

Ifølge en talsmann for den israelske regjeringshæren var veisperringen mellom bosetningen Beit Hagai og Hebron opprettet fordi man hadde mottatt rapporter om et mistenkelig kjøretøy i området.

Gransker hendelsen

Palestinere har gjentatte ganger blitt ofre for tilsvarende hendelser ved israelske veisperringer og anklaget israelske soldater for å åpne ild mot biler uten forvarsel.

En 60 år gammel israelsk bosetter ble drept i fredagens skyting, og to andre som satt i bilen ble såret i skytingen.

– Soldater som hadde mottatt advarsler om et mistenkelig kjøretøy, åpnet ild og drepte én israeler og såret to, forteller en militær talsmann til nyhetsbyrået AFP.

Den israelske hæren skal nå granske hendelsen.

Trapper opp byggevirksomheten

Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte tidligere denne måneden at han vil trappe opp byggevirksomheten av bosetninger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Avgjørelsen ble tatt på et ekstraordinært regjeringsmøte i kjølvannet av at den palestinske selvstyremyndigheten ble tatt opp som fullt medlem i FNs kulturorganisasjon UNESCO mandag.

SISTE NYTT

Siste nytt