Hopp til innhold

– Vi begynner på låta i dag

Det er Tromsøbandet Violet Road som har fått oppdraget med å skrive cupsangen når TIL nå skal til cupfinalen på Ullevaal.

Violet Road.

Tromsøbandet Violet Road har fulgt TIL tett de siste årene.

Foto: Knut Åserud / Pressebilde

– Vi har allerede vært i kontakt med Violet Road og spurt om de vil skrive cupsangen, og de var positive til å være med på noe sånt. Så er det selvfølgelig noen ekstra utfordringer knyttet til å skrive en cuplåt, men vi har vært i kontakt med dem og hadde en fin prat, sier administrerende direktør i TIL, Stig Ove Sandnes, til NRK.

Allerede før TIL slo Molde 2–1 på Alfheim onsdag kveld, hadde fotballklubben vært i kontakt med Tromsøbandet, som har fulgt TIL tett de siste årene.

– Violet Road er også gode representanter for det moderne Nord-Norge.

Ære å bli spurt

Og for gutta i bandet er det en ære å bli spurt.

– Dette er noe man ikke kan takke nei til, sier bassist Hogne Rundberg til NRK.

Bandet vil sette i gang med å skrive sangen med en gang, og Rundberg forteller at det er skrevet mange gode, tidligere fotballsanger.

– Det er ikke noen tvil om at sangen kommer til å høres ut som Violet Road. Samtidig er det klart at her må det allsang til, ler Rundberg.

Gutta i Violet Road har vært store TIL-supportere i mange år.

– Vi har bodd i Tromsø i mange år, og allerede i oppveksten pleide vi å kjøre inn til byen for å se kamp, sier Rundberg.

Fest i hovedstaden

Til uka skal klubben ha et møte for å spikre mer rundt finalen. Men allerede er mye på plass.

– Vi tar siket på en tredagers fest i Oslo fra fredag til søndag, og inviterer hele Nord-Norge på fest i hovedstaden. Det blir også arrangement i Tromsø for de som er i byen, sier Sandnes.

Hvert av lagene som går til finalen er garantert minst 5700 billetter, pluss 200 til supporterklubben Isberget. Så blir resten av billettene fordelt avhengig av hvem som blir motstander.

– Det vil trolig bli klart i løpet av neste uke, og da er det bare å følge med på nettsidene våre, sier Sandnes.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark