Hopp til innhold

Ingen flere spor å gå etter

Politiet har innstilt søket etter den savnede russiske sjømannen Alexander Kotkin, som sist ble sett da han forlot båten «Diomedes» ved Kimek-kaia i Kirkenes onsdag morgen.

Alexander Kotkin

FORSVUNNET: Politiet har ingen flere spor å gå etter, og innstiller derfor søket etter den russiske sjømannen Alexander Kotkin.

Foto: Politiet

– Vi har gjennomført en leteaksjon på bakgrunn av at vi fikk melding på onsdag om at han var savnet, sier operasjonsleder i Østfinnmark politidistrikt Tarjei Sirma-Tellefsen.

I aksjonen er det blitt brukt redningshunder, både fra Norske Redningshunder, politiet og forsvaret, letemannskaper fra Røde Kors, Sea King-helikopter, mannskap fra Sivilforsvaret og ressurser på sjøen, med bistand fra blant annet KV Farm og en losbåt.

– Vi har nå søkt på hele Kirkenes-halvøya uten å hverken gjøre noe funn eller spor fra den savnede, sier Sirma-Tellefsen.

Snakket med familien før han forsvant

Kotkin ble meldt savnet etter at han ikke returnerte til båten onsdag morgen.

– Den siste sikre dokumentasjonen vi har er overvåkningsbilder som viser at han har forlatt båten den 22. august klokken 08.34, og da hadde han sagt at han skulle ringe hjem til familien. Og vi har vært i kontakt med familien, og de har også snakket med ham, og til dem har han gitt uttrykk for at han bare skulle returnere til båten som skulle gå ut til sjøs, sier Sirma-Tellefsen.

Vil vurdere videre søk

Politiet avslutter nå det formelle søket etter den savnede, og vil ta en videre vurdering av eventuelt søk etter antatt omkommet person på mandag, opplyser operasjonslederen.

– Kommer det inn informasjon, observasjoner eller tips fra publikum, vil det bli gjort nye vurderinger fra vår side ut fra det. Men i denne omgang har vi ikke flere spor å gå etter, sier Sirma-Tellefsen.