Hopp til innhold

Helse Finnmark: – Ikke alvorlig skadet likevel

Etter at en svensk kvinne døde natt til fredag etter en dykkerulykke, meldte Helse Finnmark at en av de andre personene i følget ble alvorlig skadet. Nå beklager de feilinformasjonen.

Fredag meldte Helse Finnmark at to av personene som dykket sammen med kvinnen, ble innlagt på sykehuset i Kirkenes, og at den ene hadde pådratt seg alvorlige skader.

Lørdag formiddag retter de informasjonen, og avkrefter at denne personen ble alvorlig skadet.

– Det har dessverre skjedd en misforståelse i den informasjonen som gikk ut fra Helse Finnmark etter dykkerulykken ved Kirkenes fredag 13. juli. Som det har blitt meldt i media, omkom en person i forbindelse med dykking. Avdøde og en person til ble bragt til sykehus, og den andre personen ble kort tid etter utskrevet uten fysiske skader, skriver kommunikasjonsrådgiver Eilert Sundt ved Helse Finnmark i en pressemelding.

Svensk kvinne døde

En svenske kvinne i midten av 20-årene døde av skadene hun pådro seg i dykkerulykken. Hun drev med fritidsdykking sammen med fem andre i Kvalbuktneset torsdag kveld, da hun fikk problemer.

Kvinnen var bevisstløs da ambulanse og politi kom fram til stedet. Hun ble brakt til sykehuset i byen, men livet sto ikke til å redde.

Politiet fikk melding om ulykken torsdag klokka 19.50 og var framme på stedet klokka 20.06.

Politiet etterforsker

De to andre personene forsøkte å redde kvinnen.

Østfinnmark politidistrikt etterforsker ulykken.

– Vitner og meddykkere skal avhøres, og dykkerutstyret blir sendt til Oslo for nærmere undersøkelser, sa operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen i Østfinnmark politidistrikt til NTB fredag.

De involverte er fra distriktet og skal ikke være tilknyttet noen dykkerklubb. Området de dykket i er godt kjent og har vært benyttet til fritidsdykking i mange år.




Flere nyheter fra Troms og Finnmark