Hopp til innhold

Ordfører: – Dra dit pepper'n gror

– Jeg har tenkt meg om! Jeg vil bevare Tromsø nordnorsk, varmt og inkluderende. Ta med NDL og hut dokker ditt pepper'n gror!

Jens Johan Hjort

Ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort (Høyre).

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

Det er tilbakemeldinga fra Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort (Høyre) til Folkebevegelsen mot innvandring (FMI).

Nei til høyreekstremisme

FMI har den siste tida delt ut løpesedler i Tromsø.

Det er også kjent at organisasjonen Norwegian Defence Leauge (NDL) har begynt å røre på seg i nord og vil etablere en egen avdeling i Tromsø. NDL er en antiislamsk organisasjon.

Slagordet til Folkebevegelsen mot innvandring er «Bevar Norge norsk». FMI ber folk om å tenke over hvilket samfunn man ønsker i framtida.

Det er som svar på denne oppfordringa at Jens Johan Hjort på de sosiale mediene Facebook og Twitter ber innvandringsmotstanderne og de høyreekstreme om …”å dra dit pepperen gror”.

144 forskjellige nasjoner

– De høyreekstreme organisasjonene har ingenting å gjøre, verken i Tromsø eller i Nord-Norge for øvrig, sier en engasjert Tromsø-ordfører.

– Nazister og islamofober har ikke grobunn hos oss. Tromsø er for eksempel en by som huser mennesker fra 144 forskjellige nasjoner. Vi puster Oslo med sine 160 nasjoner i nakken.


Tilbakemeldingene vi får fra våre innbyggere fra andre land og kulturer er at Tromsø er en god by å bo i. Folk sier at de blir behandlet som alle andre, uavhengig av hvor i verden man kommer fra.

Reagerer med avsky

– Jeg tror at min avsky deles av Tromsøs øvrige befolkning. Tromsø er bebodd av varme mennesker som tar avstand fra høyreekstremisme og kulturell og religiøs trakassering, mener Jens Johan Hjort.

– Hva mer enn å skrive på Facebook og Twitter kan du foreta deg for å kjempe mot organisasjoner som FMI og NDL?

– Jeg har ikke tenkt på noe konkret. Vi har jo ytringsfrihet her i landet. Den skal vi naturligvis ta godt vare på.

Men dersom noen av disse organisasjonene. Eller andre som står på samme ideologiske plattform foretar seg noe irregulært kommer jeg til å bli den første til å påtale det.

– Jeg tror Tromsøs befolkning unisont stiller seg bak ønsket om at vi ikke vil ha slike organisasjoner representert i byen, sier Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark