Hopp til innhold

– Vi vil ikke bli et nytt Lyn

TIL-spillerne vil bidra med forslag til utgiftskutt.

Ruben Yttergård Jenssen og Tøm Høgli
Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Må spare 15 millioner kroner

Tromsø IL skal spare rundt 15 millioner kroner neste år. Nå bidrar spillerne med forslag til hvordan klubben kan spare penger.

Landslagsspilleren Ruben Yttergård Jenssen sitter i spillerutvalget. Utvalget har denne uka hatt møter med ledelsen i klubben og drøftet neste års budsjett.

– Det viktigste er at klubben blir berget. At vi ikke får et nytt Lyn-scenario, sier 22 åringen til NRK.

Yttergård Jenssen og landslagskollega Tom Høgli sier spillerne innser den alvorlige økonomiske situasjonen. De ønsker derfor å bidra med innspill i den tøffe jobben det er å kutte 15 millioner kroner.

Skal snu alle steiner

Yttergård Jenssen og Tom Høgli sier at spillerne er villige til å snu alle steiner.

– Det er for eksempel ikke sikkert at vi trenger å bo to uker på et flott hotell i Tyrkia for å trene, sier Tom Høgli – og bekrefter at spillerne er villig til å kutte ut en treningsleir i Syden vinterstid for å spare penger.

– Vi har gode treningsforhold i Tromsø på vinteren. Og kan heller reise bort å spille treningskamper i Danmark eller Belgia. TIL som klubb må vise at vi kan ta i et tak, og da må også vi spillere bidra, sier Høgli.

Skal ut i Europa

Med en tredjeplass i eliteserien i år skal TIL ut i Europa igjen i 2011, men det bekymrer ikke Ruben Yttergård Jenssen at det skjer med et helt annet budsjett enn i 2008.

– Det er jo sinnssykt artig å spille i Europaligaen. Men samtidig handler dette om på lang sikt å berge klubben. Så får vi bare bite så godt fra oss som mulig i E-cupen. Det å redde klubben er viktigst, sier Yttergård Jenssen.

Han ser ikke mørkt på det sportslige i 2011 – kuttene til tross.

– Vi kommer til å få ei tett og fin spillergruppe der alle kjenner hverandre godt.
I tillegg får vi opp noen gode juniorer som vil komme inn og bidra. De vil også bli bedre utover i sesongen.

– Jeg tror dette kan bli en sunn, ny start for Tromsø, slutter Ruben Yttergård Jenssen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark