Hopp til innhold

Rica tier om Nordkapp-rabatt

Rica opplyser ikke om at det finnes et billigere alternativ for å komme inn på Nordkapp-platået.

Rica tier om Nordkapp-rabatt

Flere reager på prisen for å komme igjennom denne bommen. – Det finnes et billigere alternativ, men det markedsfører vi ikke, sier Rica-direktør Knut Sigurd Pettersen.

Foto: Rune Berg/Gyda Katrine Hesla / NRK

I går skrev NRK om at turister og lokalpolitikere synes prisen på 235 kroner er i stiveste laget for å oppleve Europas ytterpunkt, Nordkapp-platået.

Men, du skal ikke behøve å betale så mye.

Ønsker du bare å nyte utsikten fra platået, og ikke se filmen om Nordkapp, skal det egentlig koste 160 kroner.

– Det finnes forsåvidt en slik pris i dag ja, sier direktør i Rica Finnmark, Knut Sigurd Pettersen da NRK ringer han.

Men da NRK ringte bomstasjonen på Nordkapp for å høre om de rabatterte inngangsprisene, fikk vi opplyst at de ikke finnes.

– Turoperatører vil utnytte dette kynisk

Til tross for at sivilombundsmannen har bestemt flere ganger at det skal være forskjellige priser på uteområder og de øvrige tilbudene, innrømmer Pettersen at de ikke opplyser folk om rimeligere billetter dersom de ikke vil se filmen.

– Det er ikke noe som vi markedsfører fordi det som skjer da er at turoperatører vil komme til å utnytte det ganske kynisk, sier Pettersen.

– De kjører gjerne forbi attraksjoner og opplevelser for å gjøre turene billigere for kundene, men samtidig gjør dette turen kvalitetsmessig mye svakere.

– Vi er veldig opptatt av at det skal være kvalitet i produktet som tilbys kundene - at de får den totalopplevelsen som er viktig og riktig, forteller Rica-direktøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pris Nordkapp

Bilistene som kjører inn mot Nordkapp-platået får heller ikke vite om den rabatterte prisen.

Foto: Gyda Katrine Hesla / NRK

Forbrukerrådet ikke imponert

Og derfor får ikke du vite at du kan se på utsikten for 160 kroner, i motsettning til å måtte betale 230 kroner for hele pakken. Det er for dårlig, mener regionsjef i Forbrukerrådet i Troms og Finnmark, Helene Falck.

– Dersom denne prisen skal være et alternativ så må den jo være kjent for de ansatte og ikke minst for publikum, sier Falck til NRK.

LES OGSÅ:

Turister Nordkapp1

Hvert år besøker rundt 200.000 personer Nordkapp-platået. De aller fleste betaler 235 kroner for det.

Foto: Gyda Katrine Hesla / NRK