Hopp til innhold

Kunstgress er ikke skadelig

- Kunstgresset blir bedre og bedre.

Kunstgress
Foto: Knut Reitan / NRK

- Skader du deg på kunstgress eller naturgress utgjør det ingen forskjell på omfanget av skaden, sa Torbjørn Soligard som jobber med å forebygge idrettsskader.

FIFA har riktignok godkjent kunstgress, men har i mange uttalelser sagt at de ikke liker det. Det har også enkeltspillere og trenere i tippeligaen, blant annet Branns Torstein Helstad.

Mer kunstgress i tippeligaen

Men det er altså ikke kommet frem noen bevis for at det er lettere å skade seg på kunstgress, og det er heller ikke frembrakt bevis på at akutte skader blir verre er kunstgress.

Per i dag er det Tromsø IL, Ålesund, Strømsgodset og Bodø/Glimt som har kunstgressdekket, men den nye stadionen til Stabæk skal ha kunstgress, og det diskuteres også om at nye Ullevaal skal ha det omstridte gresset.

- Vi har tilgang og jobber videre med en stor database som dekker adeccoligaen og tippeligaen. Foreløpig har vi ikke fått noen resultater på hvor vidt spillere er utsatt for belastningsskader på kunstgress, men det kommer over tid, sier Soligard.

Bedre enn før

Soligard mener kunstgress blir bedre og bedre, men tror kanskje produsentene kanskje har fokusert på å få gresset til å se mer ekte ut, enn bedre.

- Kunstgresset blir bedre og bedre. Det tippeligalagene opererer med nå er 3.generasjons kunstgress, og det er mye bedre enn før, avsluttet Soligard.

Torbjørn Soligard er en av 700 som deltar på "World Congress on sports injury prevention" i Tromsø.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark