Hopp til innhold

Kvinne (37) voldtatt av medpasient

Universitetssykehuset Nord-Norge vil ikke endre rutinene etter at en kvinne ble voldtatt av en medpasient i fjor. – Kan skje på en institusjon like fullt som på et utested, sier klinikksjefen.

Åsgård psykiatriske sykehus

En kvinnelig pasient ble i fjor utsatt for et seksuelt overgrep ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Foto: Siv Sandvik / NRK

I juli i fjor skal en 37 år gammel kvinne ha blitt voldtatt av en medpasient på Universitetssykehuset Nord-Norge. Kvinnen var alkoholpåvirket da overgrepet skal ha skjedd.

De ansatte ble klar over hva som hadde skjedd først da kvinnen kom seg ut på gangen og ropte hva som hadde skjedd, skriver iTromsø i dag.

– Jeg kan ikke si noe om hendelsen, foruten det som allerede er beskrevet i rapporten som foreligger, sier klinikksjef Magnus Hald ved allmennpsykriatisk klinikk.

Innrømte voldtekten

Kvinnen ble sendt til undersøkelse straks voldtekten var blitt kjent. Overfor de ansatte skal mannen ha innrømt voldtekten, og sykehuset valgte å politianmelde overgrepet. Hos politiet ble saken senere henlagt.

Magnus Hald vil ikke kommentere enkeltsaker, og avviser at sikkerheten er for dårlig ved byens institusjoner.

– Kriminelle ting som voldtekter kan skje over alt. Det er forferdelig for dem det går ut over, men det kan skje på en institusjon like fullt som på et utested eller på gata, sier Hald til avisa.

– Nok ansatte

Hald mener ikke hendelsen viser at det trengs flere ansatte på jobb om nettene.

– Vi har nok ansatte både på dag og natt. Når en pasient lukker døra til rommet sitt om kvelden, skal ikke personalet buse inn. Vi er ikke en overvåkningsinstitusjon, og folk har rett til privatliv selv om de er innlagt, sier Hald til iTromsø.