Hopp til innhold

-Skandale, mener Gaarde

-Jaaaa, skrek femten tusen tilskuere da Allan Gaarde headet inn det alle trodde var seiersmålet. Men dommer Tom Henning Hagen var ikke med på moroa.

Allan Gaarde
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

 - Annulleringen var en skandale, sa Allan Gaarde selv etter kampen. Men det var også det lengste noen i Viking strakk seg i jakten på syndebukker etter poengdeling hjemme mot Fredrikstad.

 Dommer Hagen måtte tåle enorme pipekonserter både under og etter kampen etter en rekke kontroversielle avgjørelser. De fleste Viking-tilhengerne forlangte dommerens hode på et fat, men i Viking-leiren var likevel reaksjonene mer dempet.

Like dårlig

- Vi var for dårlige i dag, og dommeren var vel på samme nivå, sa sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, etter kampen.

For selv om dommeren annullerte skåringen kan Viking prise seg lykkelig over at  han også lot Nicolai Stocholm få to muligheter til å skyte straffe i første omgang - en avgjørelse som heller ikke mange forsto noe av.

Hissig

Heller ikke Viking-trener Uwe Rösler var på dommerjakt etter kampen:

- Vi kan ikke legge skylden på ham selv om det ble hissig ut på banen og at kampen nok ble for tøff for ham. Men han er ung og vi kan ikke la en kamp ødelegge, sa Rösler.

 

Dommer Tom Harald Haugen i fokus
Foto: Hansen / SCANPIX

Frispark

Situasjonen alle pratet om inntraff bare minutter før full tid. Viking fikk frispark og Nicolai Stocholm slo ballen inn i feltet. Der raget Allan Gaarde høyest og headet ballen knallhardt i nettet. Alle - bortsett fra Fredrikstadspillerne jublet, men dommer Hagen så noe de fleste ikke så og dømte frispark mot Viking.

Skuffet

- Dersom ballen ikke hadde gått i mål burde det vært dømt straffe til oss. Det viser også TV-bildene, sier Gaarde som var meget skuffet etter kampen.

- Jeg forstår at dette var en vanskelig kamp å dømme. Men selv om jeg er forbannet og skuffet er det først og fremst vår egen feil at vi ikke vinner denne kampen, sier Gaarde.

Uavgjort hjemme mot Fredrikstad betyr at Viking nå ligger sju poeng bak serieleder Brann.