Hopp til innhold

«Dritbra, fantastisk, helt sykt»

De visste ikke helt hvem han var før de kom, men Eirik Rudestad (17), Hans Hagenes Bøe (17) og Håvard Pettersson (18) var i ekstase etter John Fogerty.

– Det var dritbra, fantastisk, han hadde sykt roen, sier Eirik Rudestad (17), som var på John Fogerty med kameratene Hans Hagenes Bøe (17) og Håvard Pettersson (18).

Fogerty skrøt av sitt Rått og Råde-publikum fra scenekanten, og stavangerpublikummet lot seg begeistre. De sang med på hitene fra en lang karriere, og dét kunne høres på stemmen til Rudestad.

– Jeg var ikke hås før denne konserten, men det var utrolig mye følelser som ble satt i sving nå, sier han.

Eirik Rudestad (t.h.), Hans Sagenes Bø, Håvard Pettersson

Eirik Rudestad (t.h.), Hans Sagenes Bø og Håvard Pettersson i ekstase på John Fogerty.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Visste ikke sangene var hans

Hagenes Bø og Pettersson var ikke like entusiastiske fra starten, men begeistringen steg i takt med toner fra velkjente Creedence-låter.

– Jeg var litt skeptisk til å begynne med, for jeg hadde ikke hørt så mye om ham. Men jeg kunne nesten alle sangene, så det var fantastisk, sier Håvard Pettersson.

– Jeg visste ikke at han hadde alle de låtene, sier Hagenes Bøe.

I tillegg til sine egne hits fra solokarrieren og Creedence Clearwater Revival-perioden, lekte Fogerty seg med Roy Orbisons «Oh, Pretty Woman» og sin egen sang «Rockin' All Over the World» i Status Quo-versjon.

– Han er en sånn person du ikke vet du kan sangene til, men når du hører dem, kan du alle. Mot slutten var det bare sanger vi kunne, det var sykt, sier Rudestad.

John Fogerty

John Fogerty skrøt av stavangerpublikummet fra scenen.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Klare for Pendelum

Lørdag blir en ny festivaldag for de tre kameratene, med australske Pendulum på programmet.

– Men ingenting kan slå Fogerty, mener Rudestad.

– Jeg tror Pendelum topper hele driten på lørdag, sier Hagenes Bøe.