Hopp til innhold

Tjente nærmere en million kroner

Sloveneren som er siktet for hallikvirksomhet og menneskehandel sendte store pengebeløp ut av landet.

Prostitusjon er salg av seksuelle tjenester mot betaling eller for andre gjentjenester.
Foto: Scanpix

Den 33 år gamle mannen fra Slovenia ble forrige mandag arretsert og siktet for hallikvirksomhet og menneskehandel.

Onsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker, noe mannen har anket.

Politiet mener mannen har vært hallik for minst 20 kvinner som har drevet med prostitusjon fra fire leiligheter i Stavanger siden i fjor høst.

NRK erfarer at den 33 år gamle mannen fra Slovenia tjent mellom 800.000 og 900.000 kroner på kvinnenes prostitusjon, og deler av disse pengene er sendt ut av Norge til ukjente personer.

- Vi ser at det har vært mange kontantinnskudd, både fra ham selv, og fra kvinnene som vi mener er prostituerte. Og det dreier seg om store pengebeløp, sier politiadvokat Magnus Jåtun til NRK.

Menneskehandel

Politiet tror sloveneren har samarbeidspartnere i utlandet når virksomheten omfatter så mange kvinner. Politiet ser ikke bort fra at det vil dukke opp flere kvinner som har vært en del av mannens nettverk som hallik.

- Vi har dokumantasjon som viser at mannen har ordnet med reiser, og dels fulgt disse kvinnene inn i Norge. Dette er kvinner som vi ser igjen på internett som prostituerte, sier Jåtun.

Mannen skal ha betalt fly- og båtbilletter for kvinnene. Politiet jobber nå med å få kontakt med de rundt 20 kvinnene som har vært en del av slovenerens hallikvirksomhet.

- De er spredt rundt omkring. Noen kan fortsatt være i Norge, men vi har ikke klart å komme i kontakt med de ennå. Det vil være svært viktig for oss å få kontakt med kvinnene for å klare å avkrefte eller bekrefte om dette er menneskehandel, sier Jåtun.