Hopp til innhold

Møter verdenseliten

Continental-laget Sparebanken Vest-Ridley fra Stavanger sykler i medvind. Om to uker møter de deler av verdenseliten i Italia.

Sparebanken Vest-Ridley
Foto: Sparebanken Ves-Ridley

Etter en vellykket sesongåpning i Kroatia ligger det stavangerbaserte profflaget i trening hjemme.
Med seg hjem hadde Håvard Nybø den blå spurttrøya.

- Det var en fin start på sesongen! Det betyr mye for selvtilliten å markere seg såpass tidlig. Og det viser at jeg hører til i toppen og har noe å jobbe ut fra mot de neste rittene.

Håvard Nybø får spurt-trøya
Foto: Sparebanken Vest-Ridley


Møter verdenseliten

Det er fortsatt tidlig i sesongen, men etter åpningen i Kroatia er de stavangerbaserte landeveissyklistene optimistiske. I Italia skal de virkelig vise seg frem!

- Om to uker sykler vi Setimana Ciclista Bergamasca og der kommer vi til å møte syklister fra noen av de beste lagene i verden. Blant annet ryttere som kjører Tour de France og vinneren av Giro d’Italia fra 2007. Her har vi en unik mulighet til å vise oss frem, sier Roy Hegreberg.

Vil hevde seg

Continental-laget fra Stavanger skal møte syklister både fra de øvre divisjonene Continental Pro og ProTour-lag i Italia. Og rytterne legger ikke skjul på at de har ambisjoner om å hevde seg!

- For å si det enkelt: vi sykler i tredje divisjon, mens i Italia vil vi bryne oss på syklister fra de øverste divisjonene, forklarer Hegreberg.

- Det er jo en fantastisk måte å få vise seg frem på. Målet vårt er jo å komme opp på dette nivået, så det kan være et springbrett å få kjøre slike løp, sier Christer Rake.

Håvard Nybø (t.h.)fra Sparebanken Vest-Ridley vant Rogaland Grand Prix
Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

Satser på NM

Men selv om profflaget fra Stavanger skal sykle flere store ritt i Europa i vår, er det Norgesmesterskapet som blir den gjeveste utfordringen!

- Jeg satser selvfølgelig på å vinne et par store løp ute, men det er alltid morsomt å konkurrere på hjemmebane. Under NM i juni kommer Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd, og det ville vært stort å få en NM-tittel, smiler Roy Hegreberg.