Hopp til innhold

Norsk klokke-sensasjon

Nå kan folk med klokke-mani kjøpe eksklusive klokker med design fra Haugesund.

Klokke av Rune Bruvik
Foto: Geir Øyvind Gismervik

Designeren Rune Bruviks interresse for klokker er over gjennomsnittet. Nå lanserer han sitt eget klokkemerke.

Han har utviklet og designet uret sitt i Sveits. Armbåndsuret er i høyteknologisk kjeramisk materiale og har et mekanisk automatisk urverk i enkel og stilren design.

Fikk klokke-mani som 15-åring

Bruvik, som til vanlig er fysioterapeaut, fikk klokkeinteressen allerede da han var 15 år gammel.

- Det var på en ferietur til Sveits at jeg fikk min første klokke av en samler, og siden det har jeg vært over gjennomsnittet opptatt av klokkedesign. Mange år senere bestemte jeg meg for å designe mine egne klokker, sier Bruvik.

Men Bruvik forteller at det har vært en vanskelig å få tak i en produsent. De fleste var lite interessert i å forhandle med nye produsenter - i hvert fall når en ikke er et anerkjent firma som spør. Men Bruvik var heldig.

- Nå har jeg to prototyper som jeg skal prøve å få inn på markedet, sier han.

Og Bruvik har ikke bare tenkt på herrene.

- Går alt etter planen har jeg herreklokkene i salg til høsten. Og da har jeg også prototyper til dameklokker klar til produksjon, sier han.

Bruvik er Inspirert av norsk natur og han bruker slagordet: true urban nature of Norway i markedsføringen av klokkene sine.

Debutkolleksjonen, som består av to klokker, lanseres for første gang 12.mai 2009 under Protid Urmakernes årlige visning av klokkenyheter på Grand Hotel i Oslo. Her får han vist dem i et miljø sammen med verdens ledende urprodusenter.

Klokkene vil få en pris på ca. kr. 16.000.

Gi gjerne en kommentar om hva du tror om dette prosjektet, og om uret.