Hopp til innhold

Ber brannstifter melde seg

Politiet bruker store ressurser på å lete etter en brannstifter som kan stå bak 16 branner i Haugesund.

Brann Haugesund
Foto: Leif Eide

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har fått hjelp av Kripos for å spore opp den eller de som står bak brannene. Etterforskningen er like omfattende som en drapsetterforskning.

- Etterforskningen er bygd opp på samme måte, det er samme metodikk og samme mengde ressuser som brukes, sier politiets etterforskningsleder Jarle Utne-Reitan.

Flere tips

Politiet har så langt laget 160 avhørsrapporter eller andre rapporter tilknyttet brannene. Stadig vekk dukker det opp nye tips, men Utne-Reitan oppfordrer likevel publikum til å være enda flinkere.

- Vi skulle ønske at publikum kom med flere tips. Vi tror at folk ser på dette som en serie ubetydelige containerbranner, og at de ikke har sett det som så alvorlig at de har tatt kontakt med politiet. Vi ser det anderledes. Vi ser at flere branner her har hatt et potensiale til å bli såkalte målbranner, altså ødeleggelse av store verdier eller tap av menneskeliv.

Press

Den lokale etterforskningslederen har selv jobbet i Kripos i nesten fire år. Jarle Utne-Reitan sitter i dag som en av Høyres representanter i formannskapet, og han er også hovedverneombud for politiet i Haugesund. Nå leder han en av de mest omfattende etterforskningene i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt de siste årene.

- Det er et press som ligger på oss at vi skal klare å stanse brannstifteren som går i Haugesund.

- Hva vil du si til brannstifteren?

- Hvis brannstifteren føler at politiet er i hælene på han så vil det være en straffemessig gevinst å ta kontakt med politiet og tilstå forholdet.