Hopp til innhold

- Pass opp på glatta

Mange bilister har hatt problemer på glatte veier på Haugalandet siden i går kveld. Og i dag er det varsla vanskelige forhold i hele fylket når det blir kraftig vind og snø som går over til regn.

Glatte veier på Haugalandet

Lørdag kveld og søndag morgen var det svært glatt i Haugesund. Og det er varsla mer glattis i hele fylket utover søndagen.

Foto: Kjell Bua

To passasjerer ble sendt til sykehus da to taxier kolliderte i Haugesund sentrum ved firetida natt til søndag.

Ulykken skjedde i Kirkegata, da en taxi på vei nedover Skåregata kolliderte med en annen som kjørte østover i Skippergata.

Lørdag ettermiddag og kveld fikk politiet flere meldinger om bilister med problemer på grunn av føret:

På Hasseløy kolliderte to biler ved halv fire-tida lørdag ettermiddag. Klokka 1950 mista en ung mann kontrollen over bilen og kjørte inn på en eiendom og skadet noen gjerdestolper og et lite tre. Og klokka 2144 mista en annen ung mann kontrollen over bilen i Tysvær, slik at bilen havna på taket. Ingen personer ble skadet i disse uhellene.

Også glatt søndag

– Også søndag morgen er det svært glatt i sentrumsnære områder, sier operasjonsleder Jarle Utne Reitan ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Han ber folk kjøre forsiktig på det vanskelige føret. Samme melding kommer fra Meteorologisk institutt.

Utover søndag er det meldt sterk vind i hele fylket. Det skal komme snø som går over til regn i kystnære strøk. Fordi det er frost i bakken, kan regnet da fryse. Det betyr at det kan bli vanskelige kjøreforhold mang steder i fylket.