Hopp til innhold

– Brannen kan blusse opp igjen

Mange timer etter at skogbrannen på Helleland ble slukket, blusset den opp igjen. Onsdag ettermiddag tror brannvesenet at de har slukket alle flammene nok en gang.

Skogbrann i Møgedal ved Helleland

Brannvesenet hadde onsdag ettermiddag ikke fått oversikt over hvor stort område skogbrannen dekket. Årsaken er at det brant i svært bratt terreng.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Oppblussing av en skogbrann i Møgedal ved Helleland i Eigersund gjorde at brannvesenet slo alarm tidlig onsdag formiddag. Den opprinnelige brannen startet ved 21-tiden tirsdag, men ble meldt slukket samme kveld.

Brannvesenet og Sivilforsvaret har hele onsdag jobbet med slukking, og ved 16.15-tiden tror de at brannen er slutt.

– Fortsatt er 26 personer fra brannvesenet og Sivilforsvaret i området og driver etterslukking, sier Erik Larsen ved brannvakta i Eigersud.

Blusset opp igjen

Larsen sier at det er stor fare for at brannen kan blusse opp igjen, og at de trolig kommer til å være i området og passe på utover natten.

Skogbrann i Møgedal ved Helleland, Sivilforsvaret

Sivilforsvaret stilte med 16 personer til slukkingsarbeidet onsdag.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Brannen startet tirsdag, og vi hadde kontroll på den. Onsdag formiddag har det blusset kraftig opp igjen, opplyste Larsen til NRK ved 09-tiden.

Både gress, lyng, kratt og skog er gått tapt i brannen.

– Det er bratt

Brannen raste i et svært ulendt terreng, og brannvesenet har hatt store vanskeligheter med å få oversikt over hvor stort område brannen dekker.

– Vi jobber i bratte høydedrag, sier Emil Torkildsen i Sivilforsvaret til NRK.

Onsdag morgen ble Sivilforsvaret kalt inn, og stilte med 16 personer. Brannvesenet startet med ni personer på toppen av dette, én kom til senere på dagen.

Skogbrann i Møgedal ved Helleland

Brannen startet tirsdag, ble slukket, men blusset opp igjen onsdag.

Foto: Eigersund brannvesen (MMS-foto)

– Fryktelig tørt

– Det er fryktelig tørt i skogsområdet og brannen var vanskelig å håndtere, sier Larsen.

Det finnes en rekke hytter i området. Mannskap drev bløtlegging av området rundt hyttene for å unngå at disse skulle gå med i brannen.

Flere branner i vår

Det har vært en rekke skogbranner i Rogaland den siste tiden, alle sør i Rogaland. Mandag brant det i Bjerkreim , og i helgen herjet en skogbrann i Lund kommune.

Tidligere i år gjorde flere skogbranner skader i Lund, Sokndal og Flekkefjord. Tre personer er siktet for å ha tent på disse brannene.