Hopp til innhold

Nytt resultatløst søk etter Anny Kari

Søket etter savnede Anny Kari Kallevik (70) i Aksdal-området i går var resultatløst.

Anny Kari Kallevik

Anny Kari Kallevik har vært savnet siden august.

Foto: Privat

Rundt 70 personer deltok i går i søket etter den savnede Anny Kari Kallevik (70) i Aksdal i Tysvær kommune. Det seks timer lange søket var resultatløst.

Kallevik har vært savnet siden slutten av august. Tirsdag 1. september ble hun etterlyst av politiet i Haugesund.

Politiets innsatsleder, Thor Arne Bjørnsen, sier at det ikke vil bli satt i gang nye organiserte søk uten at det kommer nye konkrete opplysninger i saken.

- Løvet har falt

Bakgrunnen for det nye søket var ifølge Bjørnsen at terrenget har forandret seg siden tidligere i høst. Løvet har falt og terrenget er mer åpent.

Sivilforsvaret hadde beordret ut 36 personer, og andre frivillige organisasjoner stilte med nesten 30 mann. I tillegg deltok politiets egne folk.

Søket foregikk i samme område som tidligere søk. Tidligere har det blitt gjennomført resultatløse søk med blant annet et Sea King redningshelikopter.

Sporløst forsvunnet

Det siste familien hørte fra Kallevik, var at hun skulle ta bussen til Aksdal lørdag 29. august. Ingen vet om hun faktisk gjorde dette, sa operasjonsleder Torger Stødle i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK den 1. september.

Etter at Kallevik ble etterlyst, kom det også frem opplysninger om at hun kan ha blitt sett i området Aksdal-Førre. En beboer fikk besøk av en kvinne som passer beskrivelsen. Denne kvinnen var fortvilet og oppgitt, og hun var på leting etter en annen adresse i området.

Kallevik har på grunn av sykdom nedsatt balanse og redusert hukommelse. Det er grunn til å tro at hun har gått seg bort og ikke funnet veien hjem.

LES OGSÅ: Sett i Aksdal-Førre i går

LES OGSÅ: Skulle ta bussen til kjøpesenteret

Anny Kari Kallevik er 160 cm høy, kraftig kroppsbygning, kort, glatt, grått hår og hadde sannsylingvis på seg bukse og lys jakke.