Hopp til innhold

Her er vinneren av fotballavtalen

Lyse får rettighetene til søndagskampene, og nett-tv.

Lyse
Foto: NRK

Fotballens nye medieavtale ble presentert i Oslo mandag. Avtalen er verdt 1,4 milliarder kroner og strekker seg over fire år fra 2009.

Som ventet var energi- og bredbåndsselskapet Lyse den store vinneren da Norges Fotballforbund presenterte avtalen mandag ttermiddag. De har fått rettighetene til søndagskampene fra eliteserien, samt IP-TV-rettighetene.

Forbløffet over oppmerksomheten

Lyse betaler 50 millioner kroner i året for rettighetene for IP-Tv-rettighetene. Hvor mye Lyse betaler for søndagspakken er ikke klart.

- Vi har sikret oss rettighetene til å sende hele bredden av norsk eliteseriefotball og toppfotball ut på det fibernettet som etterhvert begynner å bli landsdekkende. Vi ser til vår forbløffelse de siste dagene at vi har fått en oppmerksomhet som har nesten like stor verdi fordi det får viser at vi er en landsdekkende telecomselskap, sier styreleder i Lyse Ivar Rusdal.

TV 2 får sende en søndagskamp klokken 20. Dette var et forbehold i NFFs avtale med Lyse. Hvordan energiselskapet skal formidle de resterende fem kampene er ennå ikke kjent.

- Dette skal vi samarbeide med Lyse om. Dette vil vi gjøre fram mot høsten, sa Norsk Toppfotballs styreleder Ernst Ravnaas.

- Vi ønsker ikke at det skal bli en ekslusiv pakke. Vi skal nå i forhandlinger om videresalg av rettigheter, sier Rusdal.

- Dette er en gledens dag for norsk fotball. En veldig, veldig god dag, sa fotballpresident Sondre Kåfjord.

NRK

NRK fikk tilslag på sitt bud på lørdagskampen fra eliteserien, cuprettighetene og 1. divisjon. Statskanalen får også radiorettighetene. TV 2s fotballmonopol brytes. TV 2 får rettighetene til mandagskampen fra eliteserien og et oppsummeringsprogram søndag. I tillegg vil kanalen altså sende søndagskampen, eliteserien for kvinner og landslagskamper.