Hopp til innhold

Stenger to byggeplasser

Omsorgsbygg stenger fredag to byggeplasser i Oslo etter at det ble avslørt at polske arbeidere ved byggeplassene har arbeidet og bodd under uforsvarlige forhold.

Polsk arbeider

Omsorgsbygg har fredag beordret stenging av to byggeplasser med virkning fra klokken 14.00.

Stenger i samråd med entreprenør

- Spartanske forhold

Byggeplassene vil forbli stengt inntil entreprenør kan dokumentere at kontraktsvillkårene med Omsorgsbygg er overholdt. Stengingen reflekterer med hvilket alvor Omsorgbygg ser på forholdene som er fremkommet.

- Vi stenger, i samråd med entreprenør, de to byggeplassene, sier Per Morten Johansen, fungerende administrerende direktør i Omsorgsbygg.

- Grunnen er det som er avdekket, om kritikkverdige forhold, knyttet til de arbeidstakerne som er der. Og det som er knyttet til kontraktsmessige forhold til arbeidstakerne.

- Noe i rutinene er riv ruskende galt

Omsorgsbygg tar nå en systematisk gjennomgang av alle rutiner de har for å prøve å fange opp hvorfor dette har skjedd.

- Så langt er det, på systemplan, ikke avdekket noen feil, sier Johansen.

Ifølge han har Omsorgsbygg kontraktmessige forhold, både i forhold til prosjektleder/ byggeleder og entreprenør.

- Men det er helt åpenbart at når man kan komme til et sted og avdekke kritikkverdige boforhold bare ved å stikke et kamera inn der, så er det noe i våre rutiner som er riv ruskende galt.

Frist til 12. mars

Omsorgsbygg er enda usikker på hva som kommer til å skje med byggeprosjektet framover.

- I første omgang så avventer vi nå en tilbakemelding til arbeidstilsynet fra entreprenøren som er varslet å være i hendene på arbeidstilsynet 12. mars klokken 12.00.

Omsorgsbygg vil da i etterkant av det ta stilling til hvilke tiltak de iverkssetter og om de vil opprettholde stenging og utøve eventuelle sanksjoner mot entreprenøren.

Byggemesterforbundet vurderer bedriften

Byggemesterforbundet Tønsberg og Byggemesterforbundet sentralt har besluttet å vurdere medlemsskapet til medlemsbedriften Harald Langemyhr AS i lokalforeningen og forbundet etter de negative medieoppslagene.