Hopp til innhold

Innrømmer flere overgrep

Læreren fra Nittedal som er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på tre elever, har innrømmet flere overgrep i avhør i ettermiddag. Det opplyser mannens advokat.

Hagen skole i Hakadal
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

 

Den overgrepssiktede læreren har i et tre timer langt politiavhør – som ble avsluttet i ettermiddag – kommet med opplysninger som knytter ham til enda flere overgrep, skriver Romerikes Blad.

Eget initiativ 

- Min klient ønsket et nytt avhør selv, det var ikke politiet som tok initiativ til det. Han ønsket å fortelle om en episode han har kommet på, og det er det som er kommet fram i dag, sier mannens forsvarer Gunhild Lærum

Lærum ønsker ikke å kommentere hvor mange nye forhold klienten har innrømmet.

Advokat Gunhild Lærum

Advokat Gunhild Lærum

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

- Trolig utvidet siktelse

- Men han ønsker å legge alle kortene på bordet, og vil da fortelle om det han husker, slik at dette mennesket har anleding til å få et bedre liv i forhold til det ulovlige som har skjedd, sier Lærum.

- Er det informasjon som vil gjøre at politiet utvider siktelsen?

- Det er nok trolig. Det er jo politiet som må bestemme det, men ut fra hva som har kommet fram i dag så er nok det trolig ja, sier Lærum.

 55-åringen ble tirsdag denne uka varetektsfengslet for fire uker.

Læreren er i dag formelt siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, seksuell omgang med barn under 14 år og seksuell handling mot barn under 16 år.

 

Flere nyheter fra NRK Stor-Oslo