Hopp til innhold

Vil gi mer penger til Sjømannskirken

Regjeringen vil gi øke bevilgningen til Sjømannskirken slik at de kan ta seg av norske barn som lider under omsorgssvikt i Spania.

Marianne Aasen

Stortingsrepresentant Marianne Aasen (Ap).

Foto: Su Thet Mon / NRK

I oktober varslet Sjømannskirken at de manglet ressurser til å ta seg av norske barn som lider under omsorgssvikt i Spania. Nå får de mer penger til formålet.

– Vi kommer til å øke bevilgningen til Sjømannskirken med 1,3 millioner kroner i budsjettet for i år, bekrefter stortingsrepresentant Marianne Aasen (Ap) til NRK.

Tidligere har NRK.no skrevet om sjømannskirken som mente politikerne svikter disse barna. Flere av foreldrene har rømt fra det norske barnevernet.

Manglet ressurser

I løpet av de siste fem årene har Sjømannskirken hjulpet 29 barn hjem til Norge, flere av dem fra Østfold.

I oktober varslet imidlertid generalsekretær i Sjømannskirken, Audun Myhre, at de manglet ressurser til å fortsette med arbeidet.

(Teksten fortsetter under bildet)

Generalsekretær i Sjømannskirken Audun Myhre

Generalsekretær i Sjømannskirken, Audun Myhre.

Foto: Øyvind H. Sæthre

– Vi mener at dette er et offentlig finansieringsansvar hvor vi som sjømannskirke sier at vi er villige til å gjøre jobben, men vi mener at politikerne må stille opp og ta et finansielt ansvar, sa Myhre til NRK i oktober.

– Vil hindre at stillinger blir lagt ned

Nå vil altså regjeringen gi mer penger til Sjømannskirken slik at de kan fortsette arbeidet.

– Til akkurat dette formålet så vil det hindre at man legger ned de stillingene som er der nede. Det er akkurat det som er poenget vårt, sier Aasen.

– Tror du bevilgningene kan bidra til at enda flere tilfeller blir avdekket?

– Vi mener at Sjømannskirken gjør en god jobb på dette området og ønsker å styrke dette ved å gi dem penger nå, svarer Aasen.