Hopp til innhold

Strengere straff for kidnappere

De seks irakerne brukte tåregass, dopet ned, bandt fast barnevernsansatte og kidnappet tre barn. Nå har de fått strengere straff.

Angrep på to barnevernsansatte i Sarpsborg

Gjennom denne døra tok mennene seg inn i huset.

Foto: Pål Andersen / NRK

To foreldre og fire andre personer overfalt, dopet ned og bandt fast to barnevernsansatte i Sarpsborg. De ble overfalt da de kom på besøk med de tre barna til et irakisk par i Sarpsborg.

Dette skjedde 13. februar i fjor.

Nå har Borgarting lagmannsrett skjerpet straffen for tre av dem. De ble dømt til tre års fengsel i tingretten, mens lagmannsretten økte straffen til tre og et halvt års fengsel.

Moren til de tre barna har fått redusert straffen til ett år og sju måneder. I tingretten fikk hun fem års fengsel. Det betyr at kvinnen nå har sonet ferdig. De to siste fikk ikke redusert straffen.

Les også: Kvinne løslatt etter kidnapping

Fikk problemer med å puste

Det var svært dramatisk under kidnappingen. De barnevernsansatte, en mann og en kvinne, ble regelrett overfalt.

Mannen skal ha blitt sparket i hodet og på overkroppen, og begge to skal ha blitt bundet sammen med limbånd rundt hodet, hender og føtter. De to skal ha fått problemer med å puste etter at de fikk limbåndet over munn, nese og øyne.

Både kvinnen og mannen var sykemeldt lenge.

Tatt etter tre døgn

Ekteparet tok med seg de tre kidnappede barna og rømte utenlands. Etter tre døgn ble de stanset av gresk politi på grensen mellom Hellas og Tyrkia.

I tillegg til det irakiske ekteparet, ble også barnas onkel, samt tre andre menn som skal ha vært medhjelpere, dømt.