Hopp til innhold

Bil påkjørt av tre syklister

Tre syklister i høy hastighet braste inn i en bil på en gang- og sykkelvei ved riksvei 111 på Sellebakk torsdag ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken fra AMK i 16.40-tiden.

Kollisjonen skjedde da bilen skulle krysse gang- og sykkelveien for å kjøre ut på riksvei 111. Syklistene greide ikke å stanse da bilen kom ut bak en hekk.

– Rimelig uheldig

Ifølge politiet var det et resultat av litt uheldige omstendigheter for den forskrekkede kvinnen bak rattet.

– Det var en høy hekk der, og man må jo litt frem for å se før man kjører ut på veien. Sjåføren var rimelig uheldig, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Rune Arneberg til NRK.no.

Ifølge ham førte ikke ulykken til noe førerkortbeslag.

Hold høy hastighet

To av syklistene ble sendt til legevakta for sjekk, men det var ikke snakk om større skader. Arneberg forteller at syklistene var ute på treningstur, og holdt høy hastighet da ulykken skjedde.

– De anslo selv at farten var oppe i 35-40 km/t, sier han.

Bilen fikk ikke noen skader, men trolig noen riper etter sammenstøtet, ifølge operasjonslederen.

Påkjørsel i Askim

Også i Askim var det en sykkelulykke i morgentimene torsdag, da en 13-årig gutt på sykkel ble påkjørt av en bil.

Gutten hadde smerter i ryggen, og ble kjørt av ambulanse til sykehus i Fredrikstad, men var trolig ikke hardt skadd, ifølge politiet.

Operasjonsleder i Follo, Steffen Øvstedal, beskriver hendelsesforløpet som noe uklart, men så langt virker det som at bilisten ikke så gutten da han kom syklende fra høyre inn i et kryss.

Føreren av bilen var en mann i 20-årene fra Rakkestad.

Det er gjort undersøkelser på stedet, og politiet har opprettet sak. Det ble ikke gjort beslag av førerkort på stedet, men politiet vil videre vurdere om noen av partene har opptrådt uaktsomt i situasjonen.