Hopp til innhold

Hockeystjerne forfulgte ransmenn

Sparta Warriors-keeper Phil Osaer nølte ikke, men satte etter de to gjerningsmennene etter et urmaker-ran i Sarpsborg. Selv ikke angrep med pepperspray gjorde at hockeykeeperen ga opp jakten.

Sparta-keeper Phil Osaer bidro til å fakke to ranere i Sarpsborg.

- Er glad jeg var der og kunne hjelpe, sier Phil Osaer, etter at han bidro til å fakke to ranere i Sarpsborg.

Foto: Pål Andersen / NRK

Sparta-keeperen Phil Osaer havnet midt i et ransdrama i gågata i Sarpsborg tirsdag formiddag, da han ble vitne til at to menn rømte fra en urmakerforretning.

Osaer satte etter ranerne, og bidro sterkt til at lovens lange arm innhentet de to like etterpå.

LES OGSÅ:

Tok opp jakten

Keeperen befant seg i gågata da han plutselig hørte bråk fra urmaker Karlsøen. Osaer skjønte straks at noe ikke var som det skulle.

– Innehaveren av butikken forsøkte å holde tilbake to menn, som kom seg løs og løp oppover gata, sier Osaer.

Han tok opp jakten på mennene, som satte kursen mot Kulåsparken. Der nådde keeperen igjen ranerne, og forsøkte å prate dem til fornuft.

– Jeg forsøkte å få dem til å stoppe, og spurte om hvorfor de løp, sier Osaer.

(Artikkelen fortsetter under)

Video Urmaker ran Sarpsborg

Hør Sparta-keeperen fortelle om hendelsen.

Angrepet med pepperspray

Den ene raneren stakk brått hånda i lomma, og fant fram peppersprayen som ble brukt under ranet og fyrte løs mot keeperen. Rask reaksjon gjorde at Osaer rakk å få armen opp foran ansiktet, og ranerne la deretter på sprang igjen.

Men hockey-keeperen ga seg ikke med det, og fortsatte å følge etter dem på avstand.

Mens han holdt øye med dem, ringte han politiet og forklarte hvor ranerne var. Klokken 11.55 ble de to østeuropeiske mennene pågrepet i Kulås-parken. Operasjonsleder Rune Arneberg i Østfold politidistrikt har uttalt at de ikke ville vært i stand til å ta ranerne på så kort tid om ikke det hadde vært for hockey-keeperen.

– Det er flott å høre. Jeg gjorde bare hva en hvilken som helst borger ville gjort, og er glad jeg var der og kunne hjelpe, sier keeperen beskjedent.

(Artikkelen fortsetter under)

VIFs Mathias Trygg setter pucken bak Spartas keeper Phil Osaer

Keeper Phil Osaer er mest vant til å jage hockeypucken, men tar seg av ranere når det trengs.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Alene på jobb

Innehaveren av urmakerforretningen skal ha vært alene i butikken da ranet skjedde, og ble angrepet med pepperspray av de to mennene. Han fikk også et kne i ansiktet, men ble ellers ikke skadd under ranet.

Det er ikke klart om ranerne fikk med seg noen verdier. De to mennene på 19 og 24 år sitter nå i arresten i Sarpsborg i påvente av å bli avhørt.