Hopp til innhold

FFK møter et Start i fritt fall

Klokka 19.00 i kveld braker det løs på Sør Arena i Kristiansand hvor et kriserammet Start tar imot Fredrikstad FK.

FFK - Vålerenga

FFK-spillerne tror på opptur mot IK Start. Her ved Tarik Elyounoussi (t.h.) og Christian Gamboa (t.v.).

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Fredrikstad FK møter i kveld IK Start til kamp på Sør Arena i Tippeligaens tolvte runde. Omptimismen hersker innad i Fredrikstadlaget, men de er også klar over at Start er ute etter å revansjere det forsmedelige 5-1 tapet for Molde i forrige serierunde.

– Jeg tror at Start vil gå ut i hundre. Vi må score et tidlig mål for å få en god start, sier Mads Hansen til fredrikstadfk.no.

Optimister til tross

FFK møter et Start-lag som nærmest er ribbet for selvtillit etter å kun ha sanket ett av atten mulige poeng på de seks siste Tippeligaoppgjørene.

– Vi må gi 100%, gå ut å trøkke til og presse høyt. Vi må få tilbake selvtilliten og troen på at vi kan spille god fotball, sier Christer Kleiven til IK Starts hjemmesider.
Den dårlige formen til tross, er også Espen Hoff optimist foran møtet med Fredrikstad Fotballklubb.

– Vi må sørge for aggresivitet og masse kriging. Vi må vise at vi virkelig vil vinne denne kampen, sier han til IK Starts hjemmesider.

Nummer 20 klar for kamp

Med Kalhifa Jabbie og Celso Borges ute av troppen på grunn av henholdsvis karantene (fem gule kort) og landslagsoppdrag, kan det være duket for 18 år gamle Etzaz Hussain som ble hentet fra Vålerenga før sesongstart.

Hittil har unggutten kun fått en knapp omgang totalt i rød-hvitt, men overbeviste mange med godt spill i lokaloppgjøret mot Sarpsborg 08 på mandag, hvor han kom inn som innbytter tolv minutter før slutt.

Også han tror på seier, til tross for at mange nøkkelspillere ikke er med i troppen som møter Start. I tillegg til tunge fravær i form av Jabbie og Borges er også Alex Valencia ute med skade.

– Begge lag trenger en seier. Det blir en spennende kamp, selv om jeg alltid tror vi vinner, sier Hussain til Fredriksstad Blad.