Hopp til innhold

Plenklippervold til retten

En mann i 40-årene må møte i retten i januar, tiltalt for å ha slått ned vaktmesteren fordi sistnevnte hadde klippet gresset.

Odd Aspelund

Vaktmester i Nedre Alvim borettslag, Odd Aspelund ble slått ned, etter at han klippet gresset i borettslaget.

Foto: Anders Winlund / NRK

4. juni i år måtte vaktmester i Nedre Alvim borettslag, Odd Aspelund klippe gresset mellom klokken 16.00 og 20.00, på grunn av at bygningsarbeidere hadde plassert ledninger og maskiner på plenen. Det falt ikke i god jord hos en av hans naboer.

Nå er en mann i 40-årene tiltalt for å ha slått ned Aspelund, etter at sistnevnte hadde plassert klipperen tilbake i garasjen.

– Jeg kjørte inn i garasjen for å gå av traktorklipperen. Med det ene beinet fortsatt på traktoren og med ryggen til merker jeg at jeg får et slag eller et voldsomt dytt, fortalte Aspelund til Sarpsborg Arbeiderblad.

7. januar starter rettsaken i Sarpsborg tingrett. Mannen i 40-årene er tiltalt for å ha slått og/eller dyttet til Aspelund slik at han falt over ende.

Dette skal ha resultert i at han ble påført et kutt i høyre tinning, som måtte sys med sju sting. Han skal også ha fått skrubbsår på ryggen og høyre kne, samt sår på en finger.

NRK har tidligere vært i kontakt med naboen som skal ha slått, men han ville ikke uttale seg til andre enn politiet.