Hopp til innhold

Slått ned etter plenklipping

Odd Aspelund (70) skal ha blitt overfalt av en nabo etter at han klippet gresset i borettslaget fredag kveld.

Odd Aspelund

Odd Aspelund måtte sy seks sting etter plenklipp-episoden fredag.

Foto: Anders Winlund / NRK

– Jeg synes dette er helt forferdelig. Her lever vi og har det godt sammen, så skjer plutselig dette, sier vaktmesteren til nrk.no.

– Neste gang jeg hører traktoren...

Den 70 år gamle vaktmesteren klippet gresset i borettslaget i 20-tiden fredag kveld. Da han skulle sette gressklipperen tilbake i garasjen, oppsøkte naboen ham.

– Jeg kjørte inn i garasjen for å gå av traktorklipperen. Med det ene beinet fortsatt på traktoren og med ryggen til merker jeg at jeg får et slag eller et voldsomt dytt, forteller Aspelund til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Neste gang jeg hører traktoren, så slår jeg deg ihjel, skal den illsinte naboen ha sagt til den forslåtte vaktmesteren.

Måtte sy seks sting

70-åringen måtte på legevakten, og resultatet ble seks sting. Kona og resten av familien er i sjokk over det som skjedde.

– Det er helt forferdelig. At det går an at en nabo kan være så grusom, sier kona Britt til nrk.no.

– Jeg har tillatelse fra borettslaget til å klippe gresset når det passer meg, men jeg gjør det aldri på lørdager og søndager. Hva som ble så provoserende for denne mannen, må han svare på, sier Aspelund til avisen.

Anmeldt

Saken er nå anmeldt til politiet.

– Jeg kan bekrefte at politiet var på stedet fredag kveld, og vi har opprettet en sak, sier operasjonleder Martin Nygaardsmoen i Østfold politidistrikt.

Gressklipping i helgene og på sene kvelder har vært tema flere steder i landet.

Tidligere i våres gikk blant annet ordføreren i Elverum, Terje Røe, ut og oppfordret sine innbyggere til å la gressklipperen stå på fine sommerkvelder.