Hopp til innhold

Politimann tiltalt for flere overgrep

Den sextiltalte politimannen og politikeren fra Østfold risikerer opptil seks år i fengsel.

Oscar Ihlebæk

Den tiltalte politmannen og politikerens forsvarer, Oscar Ihlebæk.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

– Det klienten min har sagt er at han har forholdt seg i forhold til en del av de punktene rent faktisk, det er de mindre alvorlige punktene, uten at han kan se at disse er straffbare, sier den tiltaltes forsvarer Oscar Ihlebæk.

Tiltalen mot mannen innholder over 20 punkter, flere av dem svært alvorlige. Det skriver moss-avis.no.

– Klienten min synes at denne saken er fryktelig trist og han opplever at saken er heiset veldig av spesialenheten, sier Ihlebæk.

Syv kvinner

– Tiltalebeslutningen er klar. Vi har jobbet lenge og grundig med den, sier Guro Glærum Kleppe, juridisk rådgiver ved Sjefen for Spesialenheten for politisaker til avisa.

Misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold for å skaffe seg seksuell omgang er de mest alvorlige punktene.

Dette skal ifølge tiltalen ha skjedd tre forskjellige ganger og handlingene har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Tilsammen er syv kvinner berørt i saken.

LES OGSÅ:

Betalte kvinne

Politimannen er også tiltalt for å ha utnyttet en av kvinnene til prostitusjon.

Hun befant seg i en vanskelig økonomisk situasjon og hadde psykiske problemer, men skal ha fått 2500 kroner for å sende mannen «seksuellt materiale» via nettet.

Mannens advokat, Oscar Ihlebæk, ønsker ikke å si noe om hvordan klienten stiller seg til tiltalebeslutningen.

– Vi må bare forholde oss til at Spesialenheten har tatt ut en tiltalebeslutning, og ta det derfra. Det er ikke kommet noen bevisoppgave, og saken er ikke berammet ennå, men vi får se hva vi gjør, sier Ihlebæk til moss-avis.no.

Bilder og film

Politimannen var også i besittelse av en rekke bilder og videoer med seksuellt innhold. Ifølge Spesialenheten for politisaker dreier det seg om over 1600 datafiler.

Bildene og filmene fremstiller blant annet seksuelle overgrep mot barn, samt bilder av jenter som fremstår som yngre enn 18 år, i seksuelle situasjoner.