Hopp til innhold

Urmaker-ranerne risikerer 12 år

Tre menn i 20-årene risikerer lang fengselsstraff for ranet av Mathisen Ur-Optikk i Fredrikstad.

Urmakerforretningen ble ranet 10. oktober i fjor og ranerne kom seg unna med diverse armbåndsur verdt 175.000 kroner. I tillegg fikk de med seg 1500 kroner fra et pengeskap.

Mennene er tiltalt for grovt ran, da det ble truet med skytevåpen mot de ansatte i butikken. Strafferammen for dette er inntil 12 års fengsel.

De ansatte ble holdt inne på bakrommet av den ene raneren, mens to andre knuste flere montere med verdifulle klokker. Disse ble lagt i vesker eller bager som ranerne hadde med.

Krasjet inn i en annen bil

Etter ranet stakk de av i en bil, som de deretter krasjet inn i en annen bil i rundkjøringa ved Fredrikstadbrua. Fluktbilen ble deretter etterlatt og satt fyr på av ranerne.

En mann ble pågrepet ved Fredrikstad jernbanestasjon, mens to av de andre tiltalte ble pågrepet i en leilighet over utestedet La Boheme kort tid etter ranet.

Må svare for andre forhold

Ranet ble beskrevet som brutalt og voldsomt, og flere vitner fortalte om dramatiske scener da ranerne krasjet med den andre bilen rett etter hendelsen.

Totalt fire menn må møte i retten, men en av dem er ikke tiltalt for urmaker-ranet. Han må svare for et ransforsøk som ble utført sammen med flere av de andre tiltalte.

En av de tiltalte må også forklare seg for et grovt ran av en Esso-stasjon.

Alle mennene er hjemmehørende i Fredrikstad.