Hopp til innhold

Til Palestina for å knytte bånd

Fylkesleder Fredrik Bjørnebekk, reiser til Palestina for å opprette et samarbeid mellom AUF i Østfold og deres søsterorganisasjon i Palestina, Fatah Youth.

Fredrik Bjørnebekk
Foto: Privat

Det er første gang det blir opprettet et slik samarbeid, og Østfold er blant fire fylker i hele landet som får være med.

Fatah Youth er Fatahs ungdomsorganisasjon og AUFs søsterorganisasjon i Palestina.

- Utrolig spennende

Bjørnebekk reiser nedover søndag, og blir i Palestina i halvannen uke.

- Dette er en enestående mulighet for AUF i Østfold til å utvide sitt internasjonale engasjement, samtidig som vi får en utrolig mulighet til å lære. Det blir også utrolig spennende for meg personlig. Jeg har engasjert meg sterkt i Midt-Østen-konflikten helt siden jeg ble politisk aktiv, sier en engasjert Bjørnebekk.

Målet er at samarbeidet med Fatah Youth skal danne grunnlaget for å bygge opp Fatah Youth, slik at de får deltatt demokratisk i Palestina og gitt palestinske ungdommer en ny sjanse, forteller Bjørnebekk.

Flere møter

Det norske følget reiser til Vestbredden hvor sikkerhetssituasjonen skal være betraktelig mye bedre enn i Gaza. Men Bjørnebekk og de andre skal ha løpende kontakt med ambassaden for å være på den sikre siden.

Planen er også å møte med Norsk Folkehjelp, representanter for nasjonalforsamlingen i Israel og Young Labour , som er AUFs søsterorganisasjon i Israel.

- For AUF er det viktig å se konflikten fra begge sider, derfor skal vi i tillegg ha møter med israelske politikere, slik at vi får høre deres side av saken. AUF viser solidaritet med det palestinske folket og vil støtte deres kamp for et fritt Palestina, avslutter Bjørnebekk.