Hopp til innhold

København-problemer for Widerøe

Flyselskapet Widerøe har problemer med innleide fly på ruten mellom Rygge og København.

Fly fra Denim Air ved Moss Lufthavn Rygge

Denim Air klar til avgang fra Rygge til København tirsdag.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Widerøe venter på å få nye fly. I mellomtiden leier de inn nederlandske Denim Air. Når dette selskapet har tekniske problemer greier de ikke å rette dem opp raskt nok, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien.

- Problemet er at det vil oppstå mindre tekniske feil på fly til en hver tid, men Denim er ikke raske nok til å fikse dem før avgang, forklarer Kongsteien.

Dermed blir det problemer når mindre tekniske feil oppstår i lufta.

Måtte snu

Tirsdag måtte et Denim Air-fly fra Rygge til København gjøre vendereis etter en halv time på grunn av en lampe som lyste i cockpit.

- Vi har en tekniske feil og kan ikke fortsette til København, meldte kapteinen til de ti passasjerene om bord.

I stdet for å returnere til Rygge, valgte flyet å gå ned på Sandefjord Lufthavn Torp, der et annet Denim Air-fly sto klart til avgang til København.

Passasjerene fikk gå rett over i det andre flyet og kom seg av gårde til den danske hovedstaden. Avgangen tilbake til Rygge på ettermiddagen ble kansellert, og passasjerene ble flydd til Gardermoen med SAS.

En belastning

Widerøe innrømmer at bruken av Denim Air er en belastning for selskapet. Siden i høst har den nederlandske flyselskapet som leier ut fly til andre selskap, flydd en rekke turer for Widerøe.

Fra Torp har fem prosent av avgangene med Denim blitt kansellert på grunn av tekniske problemer av forskjellig art.

- Widerøe venter på nye fly, og hadde håpet å få dem tidligere. Hadde vi forutsett at vi måtte bruke Denim Air, også fra Rygge, ville vi utsatt åpningen av ruta derfra til København, sukker kommunikasjonsdirektør Kongsteien.

- Er trygge

Widerøe mener Denim Air er trygge å fly med, tross alle feil og kansellerte avganger.

- Vi valgte dem blant annet fordi de er gode på tungt vedlikehold av flyene. Derfor tror vi de er et trygt selskap å fly med, sier Richard Kongsteien i Widerøe.