Hopp til innhold

Tettere overvåking av MC-klubbene

Politiet i Fredrikstad varsler at de kommer til å følge ekstra nøye med på enkelte av MC-klubbene i byen.

Outlaws
Foto: Tobias S Martinsen / NRK

- Vi følger de etablerte miljøene tett hele tiden. Men slik situasjonen nå utvikler seg vil det medføre en oppgradering av arbeidet, sier politistasjonssjef Trond Torp i Fredrikstad til NRK Østfold.

Ifølge Fredrikstad Blad ble Outlaws Fredrikstad oppgradert fra prøveavdeling til fullverdig avdeling av den internasjonale MC-organisasjonen sist helg.

Det skjer bare to måneder etter at det ble opprettet en støttegruppe ved navn Loyalty, Brothers for life (BFL) for Bandidos her i byen, skriver avisen.

- Driver lyssky virksomhet

Politistasjonsjef Trond Torp legger ikke skjul på at det er en stor utfordring å følge med på MC-klubbene i Fredrikstad. 

- Miljøene er svært lukkede, så arbeidet krever mye ressurser. Derfor er vi nødt til å prioritere forebyggende arbeid, sier Torp til NRK Østfold. 

Politistasjonssjefen understreker at politiet har et klart og overordnet mål med arbeidet. 

- Vi har som mål å redusere antall kriminelle MC-klubber og rekrutteringen til disse, samt hindre etableringen av nye klubber. Årsakene er at dette er klubber vi vet driver lyssky virksomhet, sier Torp.

Bekymret ordfører

Ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen, forteller at både hun og administrasjonen er bekymret over situasjonen.

- Politiet mener det knytter veldig mye kriminalitet til disse klubbene. Vi vil nå ta kontakt med politiet for å høre om det er noe kommunen kan gjøre i forhold til den utviklingen vi ser. Vi vil bidra med de nødvendige ressurser, sier Andersen.