Hopp til innhold

Raga Rockers support for Leppard

Det blir den norske supergruppen Raga Rockers som skal være supportband for Def Leppard på Fredriksten festning i Halden den 23. mai i år.

Raga Rockers

Raga Rockers skal bidra til et herlig vorspiel før Def Leppard entrer scenen på Fredriksten festning den 23. mai i år.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Raga Rockers er et norsk rockeband som ble grunnlagt i 1983 av vokalist Michael Krohn, tidligere trommeslager i bandet Kjøtt.

Bandets rett frem rock og karakteristiske tekster har gitt dem en plass blant de fire store i norsk rock.

Et høydepunkt i Raga Rockers karriere var opptredenen på Roskildefestivalen i 1999. Bandets norgesturné i 2005 gikk for fulle hus.

1983-2007

Det er en erfaren gjeng musikere i Raga Rockers som  de siste 24 årene har holdt koken innen musikkbransjen. Foruten vokalist og frontfigur Krohn består bandet av; 

Michael Krohn, vokalist i Raga Rockers

Raga Rockers er et norsk rockeband som ble grunnlagt i 1983 av vokalist Michael Krohn (bildet) og regnes for en av de fire beste rockebandene i Norge noensinne.

Foto: Foto/Copyright: Tom Øverlie, NRK

Livio Aiello – bass
Nils Aune – gitar, keyboard
Hugo Alvarstein – gitar, keyboard
Arne Sæther – keyboard
Jan Arne Kristiansen – slagverk

I 1983 ga gruppen ut sitt første album; The Return of the Raga Rockers og underveis har det blitt ytterligere ni studioalbum. Det siste Übermensch kom i 2007.

Raga Rockers har også utgitt to live-album og to samlealbum.

Bra timing

Det verdenskjente bandet Def Leppard holder konsert på Fredriksten festning fredag 23. mai i år.

Det britiske bandet oppstod i Sheffield i 1977, og spiller en blanding av hard rock, glam rock og heavy metal.

- Vi har vært heldige med timingen her. Bandets nye album Songs from a sparkle lounge slippes 18. mars. En forsmak kommer via singelen Nine lives, som er en duett med USA`s kanskje største countrystjerne for øyeblikket - Tim McGraw. Denne er like rundt hjørnet, sier Geir Andersen i Team Halden til NRK.

Lokale helter til vorspiel

Andersen forteller også at det i tillegg til Raga Rockers kommer en annen kuriøs grupppe på scenen før Def Leppard entrer Fredriksten festning. 

- Det er Haldens eget superband fra 60-tallet, nemlig Empty Bottles, som også blir med som support. De har holdt koken i mange år med glimrende rock`n roll, og skal bidra til et herlig vorspiel før Def Leppard entrer scenen, sier Andersen.