Hopp til innhold

Fikk bygge "palass" uten politisk behandling

Bystyrepolitiker Svein Bendik Hansen reagerer kraftig på at politikerne i Fredrikstad aldri har behandlet søknaden om å få bygge det som blir et av Fredrikstad aller største bolighus.

Håkon Sæters villa

Håkon Sæters gigantiske hus på Begby blir et av Fredrikstads aller største bolighus.

Foto: Petter Grimnes / NRK

Søknaden fra investoren Haakon Sæter om å bygge et gigantisk hus i Tyrihjellveien på Begby, ble aldri lagt frem for politikerne i planutvalget.

Sæters sak ble brukt som argument, slik at planutvalget i kommunen ga Stefan Kjøniksen tilatelse til å bygge et engelsk herregårdshus på 500 kvadratmeter i det nye Bråtenfeltet. Også det på Begby i Fredrikstad.

Brukes som brekkstang

Svein Bendik Hansen fra Bymiljølisten sier han aldri ville sagt ja til  Sæters hus slik det nå bygges. At dette nå også har blitt brukt som en brekkstang for at Kjøniksen fikk invilget sitt "palass", får Hansen til å reagere kraftig.

- Ingen må tro at jeg er misunnelig eller at det er noe sånt som ligger bak. Men jeg mener Sæters hus burde vært skutt lenger inn i fjellet. Slik at det hadde passet bedre inn i boligfeltet.

- Det som er alvorlig her er at saken burde vært tatt opp som en drøftingssak i planutvalget, det er ikke gjort, sier Hansen til NRK.

Nektet å godkjenne 

Tomt Kjøniksen

Her er tomten hvor Stefan Kjøniksen nå har fått tillatelse til å bygge.

Foto: Petter Grimnes / NRK

Tidligere har bygnings- og reguleringssjef Lasse Henriksen i Fredrikstad nektet å godkjenne Kjøniksens herregårdsvilla på 500 kvadratmeter fordi den passer dårlig i dette byggefeltet.

Nå er altså denne tillatelsen også invilget.

- Jeg vet at det ikke har vært noen protester fra naboer så det er mulig reglementet er fulgt.

- Men det som er vanlig er i slike saker er å ta det opp som drøftingssaker i planutvalget, for å ta oss med på råd. Det er ikke gjort her, sier Svein Bendik Hansen i Bymiljølista.

- Hvis det hadde blitt gjort ville jeg ha argumentert imot, sier Svein Bendik Hansen i Bymiljølista.