Hopp til innhold

For lang kjøretur: Barnevernet tok barnet

Politiet mente mannen hadde kjørt en for lang biltur med datteren sin, og overleverte barnet til barnevernet. Nå blir barnet transportert hjem til moren på vestlandet.

Toll på svenskegrensa

Illustrasjonsbilde

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

En elleveåring ble tatt hånd om av barnevernet etter at en tollpatrulje på Svinesund stoppet en personbil med en mann og datteren hans i dag morges.

De reagerte på at mannen hadde hatt med seg datteren fra Danmark, og fremdeles var på reise. I bilen fant tollerne noen gram marihuana. Mannen satte seg til motverge, og politiet ble tilkalt.

For lang kjøretur

Politiet mente at bilturen hadde vart for lenge for et barn, og det, i tillegg til at mannen hadde hadde narkotika, gjorde at jenta ble tatt fra faren.

- Det er en norsk mann, som er bosatt i Danmark. Han hadde kjørt rundt for lenge med datteren, forteller operasjonsleder i politiet, Tommy Antonsen.

Dermed kontaktet de barnevernet, som tok hånd om datteren.

Nå har mannen sluppet fri, og jenta blir i løpet av onsdag transportert hjem til sin mor på Vestlandet.

Ringte moren

Politiet har vært i kontakt med moren, som forteller at mannen hadde lov til å ha med seg barnet. 

- Vi vet ikke ennå ikke hvordan denne saken kommer til å utvikle seg. Slik saken står nå, er det en beskjeden sak, sier Antonsen.

Datteren transporteres i dag tilbake til Vestlandet der hun og moren bor. Faren hennes har sluppet ut av arresten, og returnerer mest sannsynlig til Danmark.